Bewoners nog steeds niet terug naar Adonislaan in Helmond: stank is waarschijnlijk diesel

7 mei 2015 om 22:01
nl
Zes gezinnen uit Helmond kunnen nog altijd niet terug naar huis, omdat vanuit de kruipruimtes van hun huizen een diesellucht opstijgt. Het is al de derde nacht op rij die ze elders door moeten brengen. De meesten verblijven in een hotel, liet de gemeente weten. De bewoners konden wel even naar binnen om spullen op te halen.
Geschreven door

Dinsdagnacht werden de woningen ontruimd nadat er een benzinelucht werd geroken.
Benzineachtige walmEen mobiel laboratorium heeft woensdagavond onderzocht welke stof de boosdoener is. De stof die een benzineachtige walm veroorzaakte, is zeer waarschijnlijk diesel. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vastgesteld. Absolute zekerheid is daar nog niet over. Het is in elk geval wel een 'vluchtige organische stof'.
Vermoedelijk is die na een hevige regenbui in de kruipruimtes terechtgekomen, maar hoe dat precies is gegaan is onbekend. Aanvankelijk kregen de bewoners te horen dat ze weer naar huis mochten, maar dat advies werd later weer ingetrokken op last van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Pas als de diesellucht volledig is verdreven, mogen ze van de GGD Oost-Brabant weer terug.
Raadsvragen D66Dinsdagnacht werden de zes huizen ontruimd nadat benzinelucht werd geroken. De bewoners werden geëvacueerd en moesten ergens anders de nacht doorbrengen. Volgens een gemeentewoordvoerder ging het om een vluchtige organische stof.
Noureddine Zarroy gaat namens de D66 vragen stellen aan het college. De vragen zullen volgens hem vooral betrekking hebben op de veiligheid en gezondheid van de bewoners. Zo wil D66 onder meer weten of er ook onderzoek wordt gedaan in de nabije omgeving van de zes huizen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.