Frans Jansen uit Dongen 50 jaar in dienst bij Coca-Cola: 'Ik neem de cola zelfs mijn graf mee in' - Omroep Brabant

Frans Jansen uit Dongen 50 jaar in dienst bij Coca-Cola: 'Ik neem de cola zelfs mijn graf mee in'

7 mei 2015 om 22:24
nl
Frans Jansen uit Dongen begon op zijn vijftiende achter de lopende band in de fabriek van Coca-Cola. Nu vijftig jaar later werkt hij nog steeds voor de frisdrankgigant in Dongen, maar nu als heftruckchauffeur. Voor Jansen is Coca-Cola zijn leven, iets waarvan hij zelfs zegt dat hij de drank mee zijn graf inneemt.
Geschreven door

Twee jaar stond Frans achter de lopende band toen hij vroeg of hij ook ander werk mocht doen. De heftruck dat leek hem wel wat. En dat doet hij nu al vijftig jaar. Om dat jubileum te vieren kreeg hij van Coca-Cola een bijzondere verrassing. Op het terrein van de fabriek in Dongen wordt een plein naar hem vernoemd. De plek waar hij iedere dag met zijn vorkheftruck rijdt heet voortaan het Frans Jansenplein.  
PensioenNu vijftig jaar gaat hij met pensioen. In juni is het zo ver. Wat overblijft, is zijn Coca-Cola-verzameling op zolder.
[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/596349232065445889]
Prinses DianaHet eerste op de zolder wat opvalt, is de replica van de kersttruck van de reclame die met kersttijd nog op de tv te zien is. Maar het meest trots is Frans op de flesjes die op een tafeltje staan. "Dit glazen flesje is speciaal gemaakt voor de trouwerij van prinses Diana. De cola zit er zelfs nog in, maar drinken kun je dat natuurlijk niet meer."
Wel vijftig blikjes, flesjes en andere attributen met het logo van Coca-Cola erop. Maar naast de spullen is Frans een fervent drinker van het zwarte goedje. "Elke avond bij het eten een paar glaasjes en soms met lekker warm weer ook nog met een scheut cognac. Genieten!"
Woord Pepsi is verbodenEn ook op zijn werk heeft Frans het altijd naar zijn zin gehad. In al die vijftig jaar ben ik elke dag fluitend naar mijn werk gegaan. Ik heb in al die jaren geweldige collega's gehad en alles met plezier gedaan.
En het woord Pepsi, is dat dan verboden? Volmondig roept Frans ja. "Dat zal ik van mijn levensdagen niet drinken. Coca-Cola dat is mijn drank."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.