Video

Vertrouwen maar ook kampioensstress bij Kozakken Boys: 'Het begint behoorlijk te kriebelen'

8 mei 2015 om 09:31
nl
Werkendam maakt zich op voor een mooi weekend. Kozakken Boys kan namelijk zaterdag kampioen worden van de Topklasse. De ploeg moet dan minimaal één punt pakken in de uitwedstrijd tegen Barendrecht. De spanning loopt op, maar het vertrouwen in een goede afloop is groot. "Het gaat zeer zeker lukken."
Geschreven door

Rustig, maar gestaag druppelden de supporters van Kozakken Boys donderdagavond de kantine binnen om hun buskaartje te kopen voor de reis naar Barendrecht. De kampioenswedstrijd leeft enorm in Werkendam. Bij iedereen, zo lijkt het. "Ik ga met zes vrienden, mijn oma, mijn moeder en mijn zus", zo zegt een fan.
Heel veel supporters"Met de bussen alleen al zitten we aan de vierhonderd mensen", vertelt Gerard Sas, voorzitter van de supportersvereniging enthousiast. "En dan komen er nog veel mensen met eigen vervoer. Ik denk dat er tussen de vijftienhonderd en tweeduizend Werkendammers zullen zitten."
Alle fans van Kozakken Boys zijn positief gestemd over het behalen van het kampioenschap. Over het gehele seizoen gezien, vinden zij hen ploeg de beste. Toch is er ook wat spanning te bespeuren. Zoals bij Gerard Sas: "Ik zeg heel eerlijk dat ik er in de voorbije weken weinig last van heb gehad. Maar nu het zo heel dichtbij gaat komen, begint het toch behoorlijk te kriebelen. Ik word er een beetje emotioneel van omdat we het nu echt moeten halen."
Kampioensstress?Ook bij de spelersgroep is een lichte nervositeit waarneembaar. "Zo te voelen is er wel een klein beetje spanning", zegt verzorger Ger van der Pluijm, terwijl hij aan het masseren is. "Maar dat mag ook wel, het is een grote happening voor Kozakken Boys en de jongens. Het is wel gezonde spanning moet ik zeggen."
"Er is misschien wel wat kampioensstress", zegt trainer Danny Buijs. "Ik denk dat heel veel jongens dit niet meer gaan meemaken in hun carrière. Zeker niet op het hoogste amateurniveau. Dus we proberen vertrouwen te geven aan de groep en aan te geven waarin ze goed zijn geweest dit seizoen. Dat moeten we nog één keer herhalen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.