Een eerste rondkijkje op kunstfestival Shine in Den Bosch: 'Je moet er zelf maar eens in'

8 mei 2015 om 10:58
nl
Het nieuwe kunstfestival Shine is donderdagavond van start gegaan. Een bijzonder evenement waar bezoekers kunst kunnen ruiken, voelen, zien en horen.
Geschreven door

Het festival is geïnspireerd op het drieluik 'Tuin der Lusten' van schilder Jheronimus Bosch. Shine is dan ook een geheel eigentijdse hommage aan de grote Bossche kunstenaar.
Bezoekers kunnen kijken naar monumentale kunst, interactieve kunst, films, animaties en kunstzinnige games. En er worden ook workshops georganiseerd.
BlikvangersDe walk-in-installatie 'Tape' trekt veel belangstelling. De gigantische cocons gemaakt van plakband waren al te zien in Tokyo, Parijs en Berlijn. “Leuk! Het lijkt wel een soort luchtkussen”, zegt een van de bezoekers die er doorheen wandelt. “En het veert en galmt ook flink’, zegt hij lachend.  
Een andere blikvanger is de hoge containerconstructie ‘Twilight Tower’. Op de containers worden geometrische patronen en constructies geprojecteerd.
Hoge verwachtingenDe verwachtingen van de eerste editie van Shine zijn hoog. "Bezoekers kunnen zich tijdens dit festival helemaal onderdompelen en zodoende een unieke ervaring opdoen", zegt Tessa Peters van de organisatie.
Zo kan het publiek zich laten opsluiten in een gigantische plastic slurf. “Je voelt je gevangen maar het is niet beangstigend", zegt een van de bezoekers. "Je moet er zelf maar eens in en om je heen kijken.”
Voor wie dit ook wil beleven: festival Shine duurt nog tot 17 mei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.