7 mogelijke opvolgers voor Memphis Depay: Jesus Corona, Sam Larsson of misschien wel Ola John

8 mei 2015 om 14:23
nl
De kogel is door de kerk: PSV'er Memphis Depay vertrekt naar Manchester United. In Eindhoven en omstreken is het speculeren over zijn opvolger al druk begonnen. Op welk veelbelovend talent heeft PSV haar zinnen gezet? Omroep Brabant zette zeven mogelijke opvolgers van Memphis Depay op een rijtje.
Geschreven door

Jesus Corona - FC TwentePSV heeft vergaande interesse in Jesus Corona van FC Twente, maar de 22-jarige aanvaller komt niet voor een appel en een ei naar Eindhoven. Corona zou rond de zes miljoen euro kosten, maar daar bovenop zou de Mexicaan een salaris van bijna een miljoen euro per jaar vragen en dat maakt de Mexicaanse aanvaller te duur voor PSV. Tachtig procent van de transferrechten van de Mexicaan is in handen van externe financiers en dat maakt een eventuele overgang ook moeilijk. Zelf zou Corona liever naar een grote buitenlandse competitie verhuizen.
Sam Larsson - sc HeerenveenAanvaller Sam Larsson van sc Heerenveen staat al in de belangstelling van PSV. Larsson is bezig aan zijn eerste seizoen in Heerenveen, hij kwam over van IFK Göteborg. De 22-jarige aanvaller, die dit seizoen enkele maanden geblesseerd was, scoorde al acht keer en was goed voor vijf assists. Volgens VI vraagt sc Heerenveen minstens zes miljoen euro voor de Zweedse linksbuiten die genoegen zou nemen met een lager salaris dan Jezus Corona.
Adnane Tighadouini - NAC BredaDe 22-jarige aanvaller Adnane Tighadouini van NAC Breda wil graag naar een Nederlandse topclub. Hij heeft bij NAC een doorlopend contract met een gelimiteerde transfersom. Tighadouini wordt ook gevolgd door een aantal buitenlandse clubs. Zo heeft het Italiaanse Udinese zich al gemeld bij NAC Breda.
Steven Berghuis - AZ Een mogelijke versterking voor PSV is AZ-aanvaller Steven Berghuis. De 23-jarige aanvaller maakt een sterk seizoen door in Alkmaar en lijkt klaar te zijn voor een overstap naar een Nederlandse topclub. Qua salariseisen en transfersom is hij een van de goedkopere gegadigden om Memphis Depay op te volgen komend seizoen. Zijn zaakwaarnemer zou al met PSV hebben gesproken.  
Ricardo Kishna - AjaxDe 20-jarige Ricardo Kishna lijkt bij Ajax aan te sturen op een vertrek. Pas tegen het einde van de competitie kreeg hij het vertrouwen van trainer Frank de Boer, maar dat lijkt te laat te zijn geweest. Kisha komt uit de jeugopleiding van ADO Den Haag en debuteerde vorig jaar bij Ajax. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2016. Ook zijn zaakwaarnemer Mino Raiola ziet Kishna binnen afzienbare tijd bij Ajax vertrekken.
Ola John - BenficaOla John maakte furore op de Nederlandse velden bij FC Twente en maakte toen de overstap naar het Portugese Benfica. Daar kwam de 22-jarige aanvaller nauwelijks aan de bak. Met het aantrekken van Ola John zou PSV een ander probleem op kunnen lossen. De Portugese club heeft namelijk vergaande interesse in Zakaria Bakkali. De getalenteerde vleugelspeler werd door PSV teruggezet naar het beloftenelftal omdat hij zijn contract niet wilde verlegen. Aan het einde van deze zomer is hij transfervrij en vangt PSV dus niets meer voor hem, de club krijgt alleen een opleidingsvergoeding.
Adnan Januzaj - Manchester UnitedDe 20-jarige Belg Adnan Januzaj van Manchester United is een van de kandidaten om Memphis Depay op te volgen. Manchester United overweegt Januzaj uit te lenen komend seizoen. De Belgische international kwam over van Manchester United omdat trainer Alex Ferguson destijds erg van hem gecharmeerd was. Louis van Gaal ziet echter meer in de zojuist aangetrokken Memphis Depay.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.