Koningin Máxima spat van het doek in Raamsdonksveer: 'Ik probeer die brede lach te pakken'

8 mei 2015 om 12:36
nl
"Meestal schilder ik oude lelijke mannen", schrijft John Uilenberg op zijn Facebookpagina. "Maar af en toe probeer ik een vrouwenportret te schilderen." Een paar dagen geleden is Uilenberg uit Raamsdonksveer gestart met het maken van een portret van Koningin Máxima. Hij noemt het een probeersel, maar het resultaat is nu al verbluffend.
Geschreven door

Uilenberg is in het dagelijks leven manager bij een groot internationaal bedrijf, maar schildert al jaren als liefhebberij. Zijn passie is het schilderen van artiesten met een getekend gezicht.
Een kop getekend door het leven dat een rock-'n'-rollartiest leeft. Een paar recente voorbeelden zijn Mick Jagger en Keith Richard op één doek en André Hazes.
Máxima: maar dan spontaner"Natuurlijk is Máxima al vele malen door allerlei kunstenaars schitterend geschilderd, maar ik wil juist kiezen voor een wat spontane uitdrukking dan waarvoor meestal wordt gekozen".
Op zijn Facebookpagina staan meerdere foto's van het schilderij waar Uilenberg afgelopen zondag de eerste penseelstreken voor op het doek zette.
Pak de lachBelangrijk voor Uilenberg is de lach van Koningin Máxima. "Ik probeer de brede lach te 'pakken' in olieverf."
In het voorjaar van 2010 maakte Uilenberg een portret van Guus Meeuwis. Dat schilderij kreeg Guus cadeau voor het vijfde lustrum van de legendarische stadionconcerten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.