Kobus Lorsé, verdacht van moord op schoonzoon John Wassink uit Roosendaal, blijft vastzitten

8 mei 2015 om 12:30
nl
De 70-jarige Kobus Lorsé uit Rotterdam blijft nog zeker twee maanden in hechtenis in verband met de moord op de 45-jarige John Wassink, zijn schoonzoon. Dat heeft de raadkamer in Breda vrijdag beslist.
Geschreven door

Lorsé werd op  24 maart aangehouden in een huis in Rijsbergen. Hij verschijnt op 10 juli voor het eerst voor de rechtbank tijdens een zogeheten pro forma-zitting. De advocaten van de verdachte hadden volgens BN DeStem aan de raadkamer gevraagd om Lorsé vrij te laten vanwege een gebrek aan bewijs.
Verpakt in plastic Het stoffelijk overschot van John Wassink werd op maandag 28 juli 2014 aangetroffen in het Markkanaal. Het lichaam was verpakt in plastic. Uit de sectie bleek dat Wassink was doodgeschoten. Wassink had een autohandel in Roosendaal en woonde in een stacaravan op het terrein van het bedrijf. In de caravan trof de recherche bloedsporen aan.
Kobus Lorsé was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Hij zou een motief hebben vanwege de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus Lorsé.
Lorsé, zat vijftien jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse. In 2003 kwam Lorsé vervroegd vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.