Na brand Palazzo kunnen verenigingen Grave naar Arsenaal: 'Hangt af van de huurprijs!' - Omroep Brabant

Na brand Palazzo kunnen verenigingen Grave naar Arsenaal: 'Hangt af van de huurprijs!'

8 mei 2015 om 13:34
Verenigingen in Grave die door de brand in het Palazzo Theater dakloos zijn geworden reageren verdeeld op het aanbod van het nieuwe Arsenaal. Donderdag werd bekend dat de horecaondernemers Michael en Puck van Doorn het leegstaande pand gaan exploiteren. Ook verenigingen zijn er welkom.
Geschreven door

"Maar het hangt ervan af of we huur moeten gaan betalen," zegt Ben van Paasen, voorzitter van het koor De Maessanghers. "In het Palazzo mochten we repeteren en betaalden we alleen de koffie en thee die we gebruikten. Daar stond tegenover dat we alle concerten en andere bijeenkomsten in het Palazzo hielden en dat leverde voor het theater natuurlijke horeca-opbrengsten op." Voor het koor is ook de akoestische kwaliteit van het Arsenaal belangrijk.
Carnavalsvereniging Pothuusburg is blij met het aanbod. "Vooral vanwege de locatie", zegt voorzitter Toon Jagers. "Het Arsenaal ligt middenin Grave. Persoonlijk zie ik het wel zitten, maar we moeten het er in de ledenvergadering in mei nog definitief over hebben."
Harmonie Stad Grave voortaan in CatharinahofDe harmonie Stad Grave heeft inmiddels een ander onderdak gevonden. "We hebben net deze week onze eerste repetitie gehad in het multicultureel centrum Catharinahof," zegt voorzitter Tom Schouten.
"Bij de bouw daarvan was al rekening gehouden met ons, maar omdat we al zolang in het Palazzo Theater zaten hebben we daar nooit gebruik van gemaakt. Die situatie is anders nu het theater is afgebrand."
'Ook andere opties'Het filmcafé Grave is blij met het aanbod van het Arsenaal.  "Maar we hebben ook nog wat andere opties die we nog aan het onderzoeken zijn," laat voorzitter Maarten Slooves weten. "Ik kan daar op dit moment nog niets over zeggen."
Het filmcafé stelt wel enkele voorwaarden aan de ruimte. "Dat gaat vooral om technische probleempjes, bijvoorbeeld of de ruimte verduisterd kan worden." Slooves hoopt dat er snel een oplossing gevonden is voor het huisvestingsprobleem.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...