NAC-coach Maaskant niet blij met verplaatsing Feyenoord-Vitesse: 'Neigt naar competitievervalsing' - Omroep Brabant

NAC-coach Maaskant niet blij met verplaatsing Feyenoord-Vitesse: 'Neigt naar competitievervalsing'

8 mei 2015 om 14:41
nl
NAC-trainer Robert Maaskant is niet blij met de verplaatsing van de wedstrijd Feyenoord-Vitesse van zondag naar maandag. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zette donderdag een streep door het duel omdat hij door acties van de politie de veiligheid niet kan garanderen. Volgens Maaskant wordt zijn club hierdoor benadeeld en NAC heeft de KNVB, tevergeefs gevraagd om AZ-NAC zondag ook te verzetten.
Geschreven door

Om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen worden elk seizoen de laatste twee wedstrijden op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip gespeeld. Zondag zou er dus een volledig programma worden afgewerkt in de eredivisie. Dat gaat komende zondag niet lukken omdat Feyenoord-AZ is verboden.
Slechte zaakFeyenoord is nog in de race om de derde plaats in de competitie, net als AZ, de tegenstander zondag van NAC. Dat beide duels niet op hetzelfde tijdstip worden gespeeld is tegen het zere been van NAC-coach Maaskant, die met zijn ploeg tegen degradatie strijdt.
"Dat is nadelig voor NAC", stelt Maaskant. "Je kan een scenario bedenken waarin Feyenoord met 3-0 voorstaat na een kwartier. Dan is de drive er toch een beetje uit bij AZ. Ik vind het een hele slechte zaak dat het zo loopt. Ik snap alle belangen wel, dat de politie meer wil verdienen en dat is ze allemaal gegund. Ik vind alleen dat ze een verkeerde 'tool' gebruiken."
Competitievervalsing"We voelen ons daardoor benadeeld en dat hebben we ook aangegeven bij de KNVB", vervolgt Maaskant. "Het vervelende is dat de KNVB heel strikt is in allerlei zaken, maar daar blijkbaar nu niet zo mee omgaat. Dat is vervelend, maar we moeten dingen ook gewoon zelf doen. Je kan je er wel heel druk om maken, maar blijkbaar heeft dat niet zoveel zin."  
"We hebben de KNVB gevraagd om onze eigen wedstrijd in ieder geval op een andere dag te spelen. En dan neem ik aan dat ook Utrecht-Excelsior verplaatst had moeten worden. En ook Go Ahead Eagles - sc Heerenveen. De consequenties waren heel groot geweest, maar goed, dit neigt wel een beetje naar competitievervalsing", aldus de trainer van NAC.
Nacompetitie ontlopenMaaskant is met NAC nog druk in de strijd om nacompetitie te ontlopen. Excelsior en Go Ahead Eagles zijn de overgebleven concurrenten. De Rotterdamse ploeg heeft daarbij voorlopig de beste papieren.
"We hebben het niet meer in eigen hand", erkent Maaskant. "Maar dat hebben we het hele seizoen al niet gehad. Misschien kunnen we met vier punten 18 mei op vakantie. Dat is iets wat we nastreven met de realiteit voor ogen dat het ook anders kan lopen als Excelsior teveel punten haalt. Dan hebben we niks meer te vertellen en moeten we ons op de play-offs richten. Nou, daar zijn we ook op voorbereid. Maar het geloof is er nog dat we het direct klaar kunnen spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.