'Doe eens effe rustig, man!', filmpje van arrestatie rapper Appa bij Hazeldonk op internet

8 mei 2015 om 14:13
nl
Op internet is vrijdag een filmpje te zien van de arrestatie van Rachid El Ghazoui, beter bekend als de Amsterdamse rapper Appa. De rapper werd woensdagmiddag op een parkeerterrein bij grensovergang Hazeldonk opgepakt. Volgens Appa is hij opgepakt omdat hij voldeed aan het profiel van ‘drugsrunner’. Ook zou hij gewond zijn geraakt bij zijn arrestatie. Op Twitter noemt Appa zijn arrestatie 'racisme'.
Geschreven door

Op het filmpje is te zien dat twee agenten de rapper in de boeien slaan. Appa laat de agenten weten dat het vastmaken pijn doet. Wie het filmpje heeft gemaakt, is niet bekend, vermoedelijk een bekende van de Amsterdammer.  
Rijbewijs en kentekenbewijsAppa werd woensdagmiddag opgepakt en bracht de rest van de dag door in een Bredase cel. Hij zou gewond zijn geraakt bij de arrestatie en hij stelt dat agenten hem bedreigden. Appa kondigde bij zijn arrestatie aan dat er beelden waren gemaakt en dat het voorval 'nog een staartje zou krijgen'.
De politie heeft een andere lezing bij de gebeurtenis. Volgens een woordvoerder is er inderdaad een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden, omdat hij tot driemaal toe weigerde om zijn rijbewijs en kentekenbewijs te laten zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.