Manchester United-coach Louis van Gaal: 'We moesten wel snel handelen om Memphis Depay te krijgen'

8 mei 2015 om 16:22
nl
Louis van Gaal heeft toegegeven dat hij snel moest handelen om Memphis Depay aan te trekken omdat Paris Saint-Germain op de loer lag. Volgens Van Gaal kon Manchester United daarom niet wachten tot het einde van het seizoen.
Geschreven door

Momenteel is Louis van Gaal druk bezig met het einde van het huidige seizoen.
Manchester United staat vierde in de Engelse Premier League met nog drie wedstrijden te spelen. Een derde plek is in Engeland goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League.
'Focus van huidige spelers'Van Gaal had liever nog even gewacht met het aantrekken van Depay. "Eigenlijk wil ik spelers pas aan het einde van het seizoen vastleggen. Maar dat is niet altijd mogelijk. Nu moesten we wel in actie komen. Het kan wel van invloed zijn op de focus van de huidige spelers. Wij moeten ons richten op de overige wedstrijden van dit seizoen."
LEES OOK: 7 mogelijke opvolgers voor Memphis Depay
Van Gaal raakte vorig jaar gecharmeerd van Depay op het WK in Brazilië, waar de aanvaller tweemaal scoorde. De coach laat weten dat hij erg blij is met de aankoop van Depay. "Hij is een scorende vleugspits en daar zijn er niet zo veel van in deze wereld. Messi is er bijvoorbeeld zo eentje."
'Ongeveer 30 miljoen'Memphis Depay verruilt PSV aan het einde van dit seizoen voor Manchester United. Het is nog niet bekend welk bedrag met de overgang is gemoeid. De geruchten gaan dat er ongeveer 30 miljoen euro voor de voetballer wordt betaald. Depay moet nog wel medisch worden gekeurd in Manchester.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.