Politie sprak verwarde schutter Achmed K. kort voor wilde schietpartij in café Chagall

8 mei 2015 om 22:49
nl
De politie heeft zondagochtend kort gesproken met de 39-jarige Achmed K. voordat hij wild om zich heen schoot in café Chagall op de Markt in Roosendaal. Agenten merkten dat hij verward was, maar zagen geen aanleiding hem te fouilleren of aan te houden.
Geschreven door

Dat meldt de politie vrijdagavond.
Gevraagd om legitimatiebewijsDe politie zou de schutter een half uur vóór de schietpartij om zijn legitimatiebewijs hebben gevraagd. De man gaf hier gehoor aan. Hij was toen al in een verwarde toestand. Daarna lieten ze hem lopen omdat er geen rechtsgrond was om hem aan te houden. Het is onduidelijk of K. op dat moment gewapend was.
Achmed K. uit Steenbergen loste niet veel later zeker vijf schoten in café Chagall. Hij had de overtuiging dat hij op straat achtervolgd werd.
De 39-jarige Achmed K. zou uit angst geschoten hebben om zijn achtervolgers van zich af te schudden. De schutter moet van de rechter-commissaris nog enkele dagen in de cel blijven. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.[YouTube:body:https://youtu.be/-bqoEs9r2PQ]
'Enorm heftig'Met zijn wapen richtte de schutter flink wat schade aan. In de zaak zijn op verschillende plekken kogels ingeslagen. Ook sneuvelde er een raam. Dat gebeurde toen de dader een barkruk optilde en ermee tegen het raam sloeg.
De kogels beschadigden onder meer de bar en wat barkrukken. Er raakte niemand gewond. Een arrestatieteam arresteerde de man. “Het was enorm heftig te zien hoe mijn eigen café onder schot werd gehouden”, vertelde eigenaar Patrick van Oosterbos kort na de schietpartij aan Omroep Brabant.[YouTube:body:https://youtu.be/t-AIdkMGRJI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.