FC Eindhoven in feeststemming naar play-offs: 'Als we zo spelen, kan niemand ons tegenhouden'

8 mei 2015 om 23:55 • Aangepast 21 november 2020 om 18:32
FC Eindhoven kan met een goed gevoel beginnen aan de play-offs om promotie naar de eredivisie. De ploeg versloeg MVV vrijdag tijdens de laatste ronde van de reguliere competitie met 5-1.

Het gemak waarmee FC Eindhoven de Limburgse ploeg opzij zette, was opvallend. MVV had de laatste zes wedstrijden gewonnen, maar had in het Jan Louwers Stadion amper iets in te brengen.
ZetelFries Deschilder hielp FC Eindhoven al na vijf minuten in een zetel. De Belgische middenvelder tikte een voorzet van Thomas Horsten, na een goede actie van Torino Hunte, hoog in het MVV-doel.
Diego Karg had de thuisploeg zeven minuten later op 2-0 moeten brengen. Hunte zette hem alleen voor MVV-keeper Jo Coppens, maar die keerde zijn inzet. Vlak daarvoor had Coppens ook al alert gereageerd op een dieptepass die Deschilder bijna in kansrijke positie had gebracht.
Hunte zelf was na een halfuur ook dicht bij een treffer. Hij bleef overeind in een fel duel met Haubir Moustafa, maar schoot net over het MVV-doel en Diego Karg schoot een minuut later uit de draai net naast.
Korte mettenDe enige goede kans voor MVV was voor Jordy Croux. Hij kreeg de bal in het Eindhovense strafschopgebied, maar maaide over de bal.
In de tweede helft maakte FC Eindhoven korte metten met de Limburgse ploeg. In iets meer dan tien minuten tijd scoorden Hunte en Karg.
'Laten zien wat ik kan'Hunte beloonde zijn uitstekende wedstrijd tien minuten later met een tweede treffer. Dat MVV in dezelfde minuut nog de eer redde via Marco Ospitalieri deed Eindhoven weinig. Aanval op aanval bleef op het doel van Coppens golven en de ingevallen Joey Sleegers bracht de 5-1 op het scorebord.
Hunte straalde na afloop in de catacomben als man of the match. "Ik ben blij dat ik heb laten zien wat ik kan."

Ongekend aantal puntenFC Eindhoven eindigt de reguliere competitie met tachtig punten. Een ongekend aantal voor de club aan de Aalsterweg. "Willem II veroverde vorig seizoen de titel met 79 punten", weet Hunte. "Als we dit vorig seizoen hadden gedaan waren wij kampioen geworden..."
Promotie naar de eredivisie kan nog wel worden afgedwongen via de play-offs. "Eigenlijk is het cru dat je als nummer twee geen echt voordeel hebt in de play-offs", vindt vleugelaanvaller Roald van Hout. "Maar we zijn ons ervan bewust dat we - als we zo spelen zoals vandaag - een eind kunnen komen." Hunte: "Dan kan niemand ons tegenhouden, denk ik."