FC Oss sluit hectische week af met gelijkspel tegen Jong Ajax en treft VVV-Venlo in play-offs

9 mei 2015 om 00:18
AMSTERDAM – FC Oss heeft een roerige week afgesloten met een gelijkspel tegen Jong Ajax. De Ossenaren kwamen in de eerste helft op voorsprong via een kopgoal van Ryan Sanussi. Oss kreeg meerdere kansen om de score uit bouwen, maar een paar minuten voor tijd maakte Jong Ajax de gelijkmaker: 1-1 was dan ook de eindstand.

Het was voor de Ossenaren een roerige week, waarin Wil Boessen per direct op non-actief werd gezet door FC Oss, nadat de clubleiding stelde dat er een onwerkbare situatie was ontstaan. Boessen was aandachtig toeschouwer op Sportpark De Toekomst. Hij wilde niet reageren op zijn vertrek. Sowieso wil hij eerst de play-offs afwachten voordat hij misschien wil reageren.
De eerste kansen waren voor de Ajacieden. Queensy Menig en Sam Hendriks kwamen oog in oog te staan met doelman Nick Hengelman, die beide keren een goede reflex in huis had. Pelle Clement claimde een penalty, maar scheidsrechter Gerrets oordeelde terecht dat de Ajacied te opzichtig op zoek was naar een penalty.
Oss neemt initiatiefVervolgens nam FC Oss het initiatief. Fatih Kamaci kreeg twee uitgelezen kansen, maar wist het doel niet te treffen. In de dertigste minuut was het wel raak voor Kamaci en FC Oss. Lorenzo Pique zette vanaf de verdediging een mooie aanval op. Kamaci wist vervolgens, na een voorzet van Jorzolinho Falkenstein, te scoren middels een fraaie kopbal.
Vlak voor rust kreeg Jong Ajax opnieuw een grote kans. Weer was het Menig die het vizier niet op scherp had staan. In de tweede helft waren de kansen een stuk schaarser dan in de eerste helft. Wel was het Kamaci die weer een dot van een kans kreeg, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.
In de slotfase was Jong Ajax nog dichtbij een treffer, maar een vrije trap ging rakelings naast.
Gelijkmaker vlak voor tijdZeven minuten voor tijd was daar alsnog de gelijkmaker van Menig. Hij kon de bal makkelijk intikken bij de tweede paal. Door het gelijkspel blijft FC Oss op de negende plek staan. In de eerste ronde van play-offs neemt Oss het op tegen VVV-Venlo, dat met 3-1 won van NEC Nijmegen.
Na afloop was FC Oss blij met het vertoonde spel,maar minder met het resultaat. “Het 3-1,4-1 of 5-1 moeten worden in plaats van 1-1”, zeiden Joep van den Ouweland en Ryan Sanusi na afloop. We hebben de kansen gehad, maar niet afgemaakt. We hebben onszelf niet beloond. Zonde”, vond Sanusi.
'Maken zeker kans'Van den Ouweland en Sanusi zien in de eerste ronde van play-offs kansen tegen VVV-Venlo. Sanusi: Voetballend zijn we beter dan Venlo. We moeten ons ding blijven doen, dan maken we zeker een kans.” Ook Van den Ouweland schat Oss beter in dan VVV: “Ik denk dat wij beter zijn dan Venlo. Helaas wonnen zij twee keer in de competitie van ons, omdat zij meer geluk hadden, dus het zou mooi zijn om dit keer het geluk onze kant op te laten vallen.”