Fikse tegenslag voor LottoNL-Jumbo: wielerploeg met man minder in Giro

9 mei 2015 om 00:56 • Aangepast 25 april 2020 om 03:20
nl
LottoNL-Jumbo heeft kort voor de start van de Ronde van Italië een fikse tegenslag moeten verwerken. Bij de zogeheten pre-race test van de internationale wielerunie UCI bleek dat George Bennett een verlaging in zijn cortisolspiegel had.
Geschreven door

De Nederlandse ploeg, met Moreno Hofland uit Roosendaal en Steven Kruijswijk uit Nuenen, zal daardoor zaterdag met acht in plaats van negen man beginnen aan de Giro, omdat er geen vervanger meer kan worden opgeroepen.
ZIE OOK: Brabantse goudhaantjes vol bravoure richting Giro 'Ik wil een ritzege pakken'
Lage cortisolwaardenDe lage cortisolwaarden kunnen erop duiden dat Bennett een verminderde gezondheid heeft. LottoNL-Jumbo meldt dat de UCI weliswaar toestemming heeft gegeven om Bennett te laten starten, maar omdat de ploeg is aangesloten bij de MPCC, een beweging die zich inzet voor een geloofwaardige wielersport, is besloten daar van af te zien
De regels van de MPCC schrijven voor dat renners met lage cortisolwaarden preventief acht dagen niet mogen worden opgesteld in wedstrijden.
ZIE OOK: 'Deze hadden we nodig', Moreno Hofland brengt LottoNL-Jumbo eerste grote succes van dit seizoen
Nederlandse rijdersBennett is niet de eerste renner die vlak voor de start van een grote ronde vanwege lage cortisolwaarden niet kan starten. Het overkwam Theo Bos in 2013 vlak voor het begin van de Ronde van Spanje. De sprinter reed toen voor Belkin, de voorloper van LottoNL-Jumbo.
De Amerikaanse renner Chris Horner kon vorig jaar zijn titel in de Vuelta niet verdedigen vanwege lage cortisolwaarden. Dat kwam door de inname van cortisonen, die Horner gebruikte om bronchitis te bestrijden.
Pas één overwinningHet geplaagde LottoNL-Jumbo, dat dit jaar pas één overwinning kon vieren, staat zaterdag met acht renners aan de start van de ploegentijdrit in San Lorenzo al Mare.
Steven Kruijswijk, Moreno Hofland, Rick Flens, Martijn Keizer, Nick van der Lijke, Bert-Jan Lindeman en Maarten Tjallingii moeten de Nederlandse eer verdedigen, samen met hun Duitse teamgenoot Robert Wagner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.