Sport zaterdag: Harrie Smolders zegeviert in Shanghai, Barbara Nelen verlaat Oranje Zwart

9 mei 2015 om 10:24 • Aangepast 21 november 2020 om 18:31
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant, met onder andere aandacht voor sprongruiter Harrie Smolders, judoka Sanne Verhagen, hockeyster Barbara Nelen en assistent-coach Maurice Verberne van FC Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

Smolders klopt Schwizer in barrageSpringruiter Harrie Smolders uit Lage Mierde heeft zaterdag de Global Champions Tour-wedstrijd in Shanghai op zijn naam geschreven. Hij bleef op zijn ervaren paard Regina Z in de barrage de Zwitser Pius Schwizer voor. Die reed op Caretina de Joter. De Brit Michael Whitaker werd met Viking derde. Voor Smolders was dit zijn eerste zege in deze prestigieuze wedstrijdenreeks. De overwinning levert hem 160.000 euro op.
Oranje Zwart verliest NelenBarbara Nelen verlaat de Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart. Ze keert terug naar de Belgische competitie. Ze heeft een contract getekend bij Braxgata. Nelen kwam in de zomer van vorig jaar over van Dragons. Het vertrek van de international bij Oranje Zwart is verrassend, omdat haar contract nog een seizoen doorliep.

Wachten op privacy instellingen...

Wächter schakelt Verhagen uitSanne Verhagen uit Best is in de tweede ronde van het Grand Slam-toernooi judo in Azerbeidzjan uitgeschakeld. Ze verloor vrijdag van de Viola Wächter. Ze kreeg meer straffen dan de Duitse. Verhagen was in de eerste ronde van het toernooi in Baku vrijgeloot.

Wachten op privacy instellingen...

Eindhoven verlengt contract VerberneAssistent-trainer Maurice Verberne heeft zijn contract bij FC Eindhoven vrijdagavond na de wedstrijd tegen MVV Maastricht met drie jaar verlengd. Verberne is sinds 2013 in dienst als assistent-trainer. Daarvoor was hij jeugdtrainer en assistent-trainer bij MVV.
Volendam klopt TachosDe handballers van Tachos zijn als laatste geëindigd in de kampioenspoule van de eredivisie. De Waalwijkers verloren zaterdag met 38-21 van Volendam. Tachos behaalde in veertien punten slechts vier punten. Ook Houten kwam uit op dat puntenaantal, maar heeft een beter doelsaldo dan Tachos. Daarom eindigt die ploeg op de voorlaatste plaats op de ranglijst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.