Video

Zwemmer Pieter van den Hoogenband op de fiets voor goede doel: 'Hopelijk gaat het keihard regenen'

9 mei 2015 om 12:39 • Aangepast 21 november 2020 om 18:31
nl
De trappertjes draaien goed, de remmen zijn getest en zijn bidon is gevuld met water. Zwemmer Pieter van den Hoogenband is er klaar voor. Als ambassadeur van Spieren voor Spieren fietst hij samen met 119 anderen de Tour d'Asperges. Een 90 kilometer lange wielrentocht door de Brabantse Kempen waarmee geld wordt opgehaald voor het goede doel. Dit jaar is dat Spieren voor Spieren.
Profielfoto van
Geschreven door

Nu kennen we Pieter van den Hoogenband natuurlijk allemaal als zwemmer en is het even wennen om hem in een wielrentenue te zien. Misschien vindt hij het zelf nog wel het raarst van allemaal. "Ik ben helemaal geen fietser en kan ook helemaal niet fietsen", vertelt hij. Maar voor 'zijn' goede doel Spieren voor Spieren maakt hij graag een uitzondering en stapt hij op de fiets.  
Hij blijft natuurlijk een zwemmer. "Ik hoop dat het keihard gaat regenen, dan ben ik in mijn element", grapt Van den Hoogenband terwijl hij bij de start klaarstaat. Pech voor de zwemmer, tijdens het vertrek schijnt er een dun zonnetje en is het hartstikke droog. "Perfect weer om te fietsen", als we organisator Louis van de Waarsenburg mogen geloven.
Advies van dokter wordt Tour d'Asperges29 jaar geleden kwam Van de Waarsenburg samen met de in 2009 overleden Eindhovense restaurateur Leo van Eeghem met het idee voor een fietstocht. De eigenaar van restaurant De Karpendonkse Hoeve was hartpatiënt en moest gaan fietsen van zijn huisarts. Hij richtte een fietsclub op waarmee hij een flinke ronde ging fietsen.
Onderweg werd er even gestopt bij zijn aspergeleverancier. Hieruit is uiteindelijk de Tour d'Asperges ontstaan. Een fietstocht voor mensen uit het bedrijfsleven die geld ophalen voor een goed doel en samen een gezellige dag hebben met lekker eten.
Veel bekende Nederlanders aanwezigIn totaal deden er zaterdag 120 mensen mee, waaronder een hoop bekende Nederlanders. Zo waren ook wielrenner Michael Boogerd en oud-PSV-doelman Hans van Breukelen aanwezig. En dus ook Pieter van den Hoogenband met zijn, als we z'n vrienden mogen geloven, veel te zware fiets. De grappen vliegen over en weer en veel vertrouwen in een soepele finish hebben de mannen niet.
Maar dat mag de pret niet drukken. Van den Hoogenband heeft er zin. "Ik ga mijn best doen om niet als laatste te eindigen", vertelt hij. "Het gaat zwaar worden, maar ik ga ervoor." De helm wordt vervolgens dichtgeklikt en vol goede moed springt de zwemmer op de fiets.
Zijn vrienden stellen ons gerust dat het wel goed zal komen met Van den Hoogenband. "Wij zorgen wel dat hij thuis komt."    [tweet:body:https://twitter.com/Daisy_schalkens/status/596946645855657984]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.