'Natuurlijk baalde ik': Brigite van Haaften over provinciebestuur zonder CDA

9 mei 2015 om 15:16
nl
"Het was erg onverwacht. Dat hoort bij politiek." Dat zei CDA'er Brigite van Haaften zaterdagochtend op Omroep Brabant radio als reactie op de nieuwe coalitie van de provincie. Het CDA doet voor het eerst in de geschiedenis niet mee in Brabant. Van Haaften moet daarom haar plek als provinciebestuurder op het gebied van cultuur en samenleving afstaan.
Geschreven door

De VVD, SP, D66 en PvdA gaan samen het nieuwe provinciebestuur vormen. "Natuurlijk baal je daarvan, maar ik ben positief ingesteld. Ik ga volgende stappen zetten!"
Van Haaften zwijgt over onderhandelingenWaarom het mis is gelopen tijdens de onderhandelingen, wil Van Haaften niet zeggen. "Ik zat niet bij dat overleg, dus dat wordt speculeren en ik ga geen mensen woorden in de mond leggen."
Toch komt het voor Van Haaften niet compleet als een verrassing dat deze opmerkelijke coalitie is gevormd. "Je ziet het bij landelijke verkiezingen ook. Er is een versnippering aan de gang. Daardoor ontstaan andere combinaties. Dat ga je steeds vaker zien in de politiek."
Op zoek naar een baanVan Haaften zegt ontzettend trots te zijn op wat ze heeft bereikt in al die jaren als gedeputeerde. Ze kijkt nu vooruit. En voorlopig betekent dat een plek binnen de oppositie in Provinciale Staten. "Ik heb voor vier jaar getekend."
Of ze die vier jaar vol gaat maken weet ze niet. "Ik moet nu een baan gaan zoeken en het is even afwachten of ik die toekomstige baan kan blijven combineren met het werk voor Provinciale Staten." Wat voor baan dat gaat worden, weet ze nog niet. "Er zijn talloze mogelijkheden, maar eerst ga ik even uitrusten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.