Kozakken Boys Werkendam kampioen in topklasse ondanks nederlaag: 'Dit is een gekke club'

9 mei 2015 om 18:36 • Aangepast 21 november 2020 om 18:31
De amateurvoetballers van Kozakken Boys uit Werkendam zijn kampioen geworden in de topklasse voor zaterdagamateurs. Ze verloren zaterdag met 2-0 bij laagvlieger Barendrecht, maar dat was niet erg omdat concurrent Spakenburg ook onderuit ging.
Profielfoto van

Het eerste doelpunt van Barendrecht viel in de 35e minuut uit een corner. Mitchel van Gastel werkte de bal binnen. Dat deerde Kozakken Boys weinig, want Spakenburg stond op dat moment al 2-0 achter bij GVVV.

In de tweede helft drong Kozakken Boys aan. Berry Powel en Madjer Lukoki werden in het veld gebracht, Arif Irilmazbilek was dreigend, maar de gelijkmaker viel niet. Leon Bot schoot net naast het Barendrechtse doel.

Het werd zelfs 2-0 voor Barendrecht via een penalty van Tim Eekman, maar toch konden de supporters van de ploeg uit Werkendam juichen. Spakenburg kwam namelijk tegen GVVV niet terug in de wedstrijd. Sterker nog, Spakenburg kwam 3-0 achter.

'Feest om nooit te vergeten'"Het was een wedstrijd om snel te vergeten", stelde Kozakken Boys-speler Leon Bot na afloop vast. "Maar het feest gaat alles overtreffen. Daar gaan we iets heel moois van maken wat we nooit meer gaan vergeten."
Bot is trots op zijn 'gekke club'. "Wat je meemaakt bij Kozakken Boys is uniek", benadrukt hij. "Als je ziet hoeveel mensen hier naartoe gekomen zijn... Dat zie je niet snel bij een amateurclub."