Scheiding Albert Verlinde voelt als 'een bevrijding': ‘Onze levens samen was niet vol te houden’

9 mei 2015 om 19:29
nl
Showbizzdeskundige Albert Verlinde (54) voelt zich na de scheiding van Onno Hoes een nieuw mens. Dat meldt de presentator uit Cromvoirt zaterdag in een interview met dagblad Het Parool. Verlinde en de burgemeester van Maastricht maakten in oktober vorig jaar bekend dat er een einde zou komen aan hun 22-jarig huwelijk.
Geschreven door

Verlinde bekent dat hij nog wel veel verdriet heeft om de stukgelopen relatie. “Dat kan niet anders als je 22 jaar met iemand samen bent geweest", vertelt hij. "Maar ik voel het ook als ook een soort bevrijding en volgens mij heeft Onno dat ook. Nu ben ik één Albert: ik doe tv en theater, dat is mijn vak."
ZIE OOK: Date Onno Hoes met Robbie Hasselt stiekem gefilmd: 'Als ze van me af willen, moeten ze me uitkopen'
'Hoe heb ik dit volgehouden?'Hun drukke schema’s waren op den duur niet meer te combineren, legt Verlinde uit. "Later vraag je je af: hoe heb ik dit volgehouden? In die fase zitten Onno en ik nu allebei, dat we ons dat afvragen. Maar we haten elkaar niet, alles gaat in goede harmonie en we gunnen elkaar het allerbeste."
Hoes kwam vorig jaar meerdere keren in opspraak na te zijn gespot met verschillende jonge jongens. Hij kreeg veel kritiek te verduren om deze affaires. Enkele maanden later kwam het tot een breuk met Verlinde.
ZIE OOK: Albert Verlinde diep geraakt door vertrek ex Onno Hoes: 'Dit grijpt me naar de strot'
'Accident waiting to happen'Het vreemdgaan van Hoes is alleen niet de aanleiding voor de scheiding geweest, benadrukt Verlinde. "Onze levens samen, dat was niet vol te houden. Dát was de kern van het probleem. Het vreemdgaan was an accident waiting to happen."
De presentator van RTL Boulevard heeft geleerd van de mediahype die rondom hem en Hoes is ontstaan. In het vervolg zal hij zijn persoonlijke leven minder snel uitventen. “Als ik straks weer verliefd word, ga ik dat niet van de daken schreeuwen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.