‘Ik had zere benen’, Marianne Vos op eigen festival in Wijk en Aalburg verslagen door Hosking - Omroep Brabant
Video

‘Ik had zere benen’, Marianne Vos op eigen festival in Wijk en Aalburg verslagen door Hosking

9 mei 2015 om 20:23
nl
Marianne Vos is tweede geworden bij de 7-dorpenomloop in Wijk en Aalburg. Deze elitewedstrijd voor dames was het klapstuk van het Marianne Vos Wielerfestival, maar Vos zelf wist deze thuiswedstrijd niet te bekronen met een zege. Ze werd in de sprint geklopt door de Australische Chloe Hosking.
Geschreven door

In een sfeervol Aalburg was zaterdag het Marianne Vos Wielerfestival. Na een toertocht, een meidenwedstrijd, een dikke bandenrace én een handbikerace gingen de echte kanonnen van het vrouwenwielrennen zelf van start. Uiteraard was Marianne Vos favoriet in deze 7-dorpenomloop, die ging over 121 kilometer.
Vos in de kopgroepAl vrij snel in de wedstrijd ontstond een kopgroep van veertien dames, met daarin uiteraard Marianne Vos. Maar ook andere favorieten zoals Emma Johansson en Elisa Longoborghini zaten mee.
De voorsprong van de veertien was bij de eerste doorkomst in Aalburg al bijna één minuut. In het vervolg van de wedstrijd dunde de kopgroep wat uit, maar de voorsprong liep snel op.
Regenachtige finaleVlak voor de finale begon, zo’n dertig kilometer voor het einde, begon het te regenen. De kopgroep had op dat moment een voorsprong van ruim drie minuten en uiteindelijk gingen de elf rensters uit de kopgroep sprinten om de zege.
Hosking klopt Vos in de sprintIn de sprint moest de thuisfavoriete het nipt afleggen tegen Chloe Hosking. Vos berustte in de tweede plaats. “Dit had niet met mijn gebroken rib te maken, ik had gewoon zere benen. En je moet niet vergeten dat Hosking één van de beste sprinters van de wereld is. Dus ik kan er wel mee leven.”
Mooie dag voor VosVos had op ‘haar’ wielerfestival al een drukke dag achter de rug toen ze begon aan de wedstrijd. “Ik ben vanmorgen opgestaan en heb het startschot voor de nieuwelingen gegeven, ik heb een stukje van de toertocht gereden en ben bij de workshop ondernemende vrouwen geweest. Druk inderdaad, maar het zat me niet in de weg bij de voorbereiding op deze wedstrijd.”
Vos, die de 7-dorpenomloop al zes keer won, hoopt bij een volgende editie voor de zevende keer te winnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.