Video

Thalita de Jong na ruim een half jaar terug van weggeweest: ‘Het heeft veel te lang geduurd’

9 mei 2015 om 20:58 • Aangepast 25 april 2020 om 03:21
nl
Wielrenster Thalita de Jong uit Ossendrecht is terug in het internationale peloton. Na haar val tijdens het WK in Spanje vorig jaar, was ze ruim een half jaar uit de roulatie. Dit weekend keerde ze tijdens de 7-dorpenomloop in Aalburg met een zestiende plaats terug in het peloton.
Geschreven door

Een tevreden Thalita de Jong na de 7-dorpenomloop, die werd gewonnen door Chloe Hosking. “Het ging vanaf het begin goed, maar net toen de kopgroep wegreed zat ik achter iemand die de berm in reed. Ik had als ik mee was gesprongen misschien meer voor de ploeg kunnen betekenen, maar verder ben ik heel tevreden over het verloop van de koers.”
“Veel te lang geduurd”De Jong is blij dat ze weer mee kan doen. “Een blessure die normaal in vier tot zes weken geneest, heeft mij ruim een halfjaar gekost. Dat was een mentale klap, maar het is goed dat ik nu weer kan beginnen.”
“Misschien alsnog WK”Vorige week keerde De Jong terug in een kleine Belgische wedstrijd, die ze meteen won. Nu is het een kwestie van ‘even wennen.’ “Het peloton is groter en zeker met die wind vandaag was het een kwestie van goed voorin zitten. Ik ben in goede opbouw en ga nu tien dagen op trainingskamp om er zo op het NK te staan. Daarnaast wil ik goede wedstrijden rijden en misschien uiteindelijk toch weer het WK rijden. “

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.