Gestolen beeld ter ere van verzetsman uit Meeuwen is weer terecht

9 mei 2015 om 23:24
nl
Het beeld ter ere van verzetsman Bastiaan Ockers in Meeuwen dat in de nacht na Bevrijdingsdag werd gestolen, is weer terecht. Dirk de Jong, inwoner van Meeuwen, zag het beeldje op een picknickplaats even buiten het dorp liggen toen hij zijn hond aan het uitlaten was.
Geschreven door

Verzetsman Ockers zorgde er tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer voor dat onderduikers valse persoonsbewijzen kregen. Het beeldje van Ockers, die in 1979 overleed, stond aan de Sterkenburgstraat en maakte deel uit van de Kanjerroute in Meeuwen.
DruiloorMeeuwenaar Henk Poelakker zorgde ervoor dat het beeld in 2013 werd geplaatst. Hij noemde het afgelopen week nog schandalig dat 'een of andere druiloor' uitgerekend dit beeld juist net na de recente bevrijdings- en herdenkingsactiviteiten van zijn sokkel had gerukt.
“Het blijft gissen wat de vandalen of dieven met het beeldje van plan waren. Het belangrijkste is dat het beeldje over niet al te lange tijd extra verankerd kan worden teruggeplaatst op de sokkel in het park”, laat Henk Poelakker aan Omroep Brabant weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.