‘Ze wordt nooit vergeten’, nabestaanden vermoorde Nicole van den Hurk (15) plaatsen gedenkbord

10 mei 2015 om 01:20
nl
Nabestaanden van de vermoorde Nicole van den Hurk uit Eindhoven hebben zaterdagmiddag een gedenkbord geplaatst in de gemeente De Wolden in Drenthe. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse herdenkingsdag bij de Muur Tegen Geweld. “Ze zal altijd in onze gedachten blijven”, stamelt de moeder van Nicole in gesprek met Hart van Nederland.
Geschreven door

Het is bijna twintig jaar geleden dat Nicole van den Hurk op vijftienjarige leeftijd verdween toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar haar bijbaantje in een supermarkt. Ze werd uiteindelijk vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen bij Mierlo.
'Ze was pas vijftien'De familie van Nicole reisde zaterdag naar Drenthe om Nicole te herdenken. “Ze was pas vijftien. We zullen haar nooit vergeten”, vertelt de moeder geëmotioneerd. Zaterdag plaatste ze een gedenkbord bij de Muur Tegen Geweld, een monument bedoeld voor mensen die dierbaren verloren door geweld.
Tbs'er Jos de G. zit inmiddels meer dan een jaar in de gevangenis op verdenking van de dood en verkrachting van de 15-jarige Eindhovense. “Ik wil hem in de ogen kijken. Voldoening zullen we alleen nooit krijgen. Gelukkig krijgen we hier heel veel steun en troost”, zegt het zusje van Nicole.
Ontlastend materiaalAdvocaten van Jos de G. stellen dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ontlastend materiaal voor hun cliënt heeft, dat niet aan het dossier is toegevoegd. Het NFI moet volgens hen rapporten hebben over DNA-sporen die niet overeenkomen met het DNA van De G.
Lees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina: www.omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.