Brabant verwent mama's tijdens Moederdag (en tips voor cadeautjes waar je ze blij mee maakt)

10 mei 2015 om 10:56
nl
Supermoeders van Brabant (en verder dan de provinciegrenzen): voor even hoeven jullie niet zo hard te werken en mogen jullie het er eens lekker van nemen. Het is namelijk Moederdag!
Geschreven door

De meeste kinderen staan vroeg op om een ontbijtje op bed of 'n bosje felgekleurde bloemen te bezorgen. Ook in verschillende andere landen is het zondag een verwendag voor moeders, zoals in Duitsland, Italië, Zwitserland en de Verenigde Staten.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=7e2nSUK0K1c]
Waar wordt mama blij van?Maar waar maak je mama tegenwoordig écht mee blij? Nou, als het aan de Nederlandse moeders ligt dan rollen de meeste euro's voor bloemen. Ruim een derde van de mama's ziet dit zitten, zo weet onderzoeksbureau Q&A na het ondervragen van 1.500 Nederlanders.
Na het bloemetje zijn een simpel kaartje (27%), een verzorgingsproduct (24%) of een etentje - denk dan aan een diner, brunch of high tea - (18%) het meest geliefd. De bonbons, die vorig jaar nog werden genoemd als favoriete aankoop, zijn uit het overzicht verdwenen.[Tweet:body:https://twitter.com/anitahendriks68/status/597306085012275201]
Lees ook: Moederdagcadeau: met het vliegtuig naar AZ - NAC Breda
Wat krijgt mama?Maar krijgt mama ook wat ze wil? Daar lijkt het wel op. Precies 48 procent van de Nederlanders gaf volgens Q&A aan inderdaad bloemen te kopen. Daarnaast lijkt maar een klein deel een kaartje te kopen, namelijk 10 procent. En verzorgingsproducten zijn nog steeds een populair cadeau (17%), maar opvallend minder dan vorig jaar (24%).
Sommige moeders en kinderen vieren Moederdag niet of nauwelijks. Zij vinden de dag onder meer te commercieel. Dat willen we natuurlijk checken, dus stem dan ook vooral op de peiling op onze desktopwebsite! Vier je Moederdag wél, laat dan weten hoe je dat doet op onze Facebookpagina. [Tweet:body:https://twitter.com/wimdaniels/status/597283848783798272][Tweet:body:https://twitter.com/redacteurrippe/status/597122629951164416]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone