Sport zondag: PSV/FC Eindhoven-voetbalster Maran van Erp in WK-selectie Oranje, zilver judoka Meyer

10 mei 2015 om 15:56
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant, met onder andere aandacht voor PSV/FC Eindhoven-voetbalster Maran van Erp, judoka Roy Meyer, beachvolleybalster Marleen van Iersel en badmintonster Eefje Muskens.
Geschreven door

Van Erp naar WKMaran van Erp is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal voor het WK in Canada. De verdediger van PSV/FC Eindhoven heeft tot nu toe nog geen enkele interland gespeeld. Ze zat wel vaker bij de Oranje-selectie. Naast Van Erp zijn ook haar teamgenoten Angela Christ en Daniëlle van de Donk opgeroepen. Ook Kirsten van de Ven uit Heesch is opgenomen in de 23-koppige selectie.
Meyer grijpt net naast goudJudoka Roy Meyer heeft zondag zilver gewonnen tijdens het Grand Slamtoernooi judo in Azerbeidzjan. De Bredanaar moest in de finale bij de zwaargewichten zijn meerdere erkennen in de Hongaar Barna Bor. Meyer verloor in de extra tijd. Meyer en Bor wisten geen beslissing te forceren tijdens de reguliere speeltijd van vijf minuten.
Oranje-zege dankzij MuskensEefje Muskens uit Goirle heeft Nederland de  eerste overwinning bezorgd tijdens het WK voor gemengde teams in het Chinese Dongguan. Oranje versloeg Canada zondag met 3-2. Samen met Selena Piek won Muskens het vrouwendubbelspel. Ze versloegen Alex Bruce en Phyllis Chan in twee games: 21-9 en 21-12. Ook Dongenaar Jelle Maas was goed voor één punt. Hij schreef met Jacco Arends het mannendubbelspel op zijn naam door Adrian Liu en Derrick Ng te kloppen: 21-18 en 21-19.
Bronzen start Van IerselMarleen van Iersel uit Goirle is met Madelein Meppelink als derde geëindigd tijdens de eerste internationale beachvolleybalwedstrijd van het nieuwe seizoen. In het Duitse Münster verloren ze zondag in de derde ronde, maar via de verliezersronde bereikten ze alsnog de halve finale. Daarin was het Duitse topteam Katrin Holtwick/Ilka Semmler te sterk. Van Iersel en Meppelink hoefden vervolgens niet om het brons te strijden, omdat hun tegenstanders opgaven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.