Hockeysters Push Breda naar hoofdklasse na thriller tegen HGC

10 mei 2015 om 16:37
De hockeysters van Push in Breda komen volgend seizoen uit in de hoofdklasse. Ze wonnen zondagmiddag na shoot-outs van HGC.

HGC kwam na een halfuur op voorsprong via Jara Casteleijn, maar lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. In de daaropvolgende aanval maakte Push meteen de gelijkmaker.
Van Nieuwamerongen matchwinnerHGC kreeg vijf strafcorners, maar het was Push dat op een 2-1 voorsprong kwam. Ook die score leek niet lang te blijven staan. Vier minuten later lag de bal in het Push-doel, maar die goal werd afgekeurd door de scheidsrechters. Toch viel de 2-2 wel, via Bernice van Aken.
In de verlenging werd niet gescoord. Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Faye van der Eelst, Marjolein Ceulen en Lisa Harteveld misten voor HGC. Voor Push leverden de pogingen van Vivian Kowalski en Merel Aarts geen doelpunt op, maar Pien Beesems en Sophie van Nieuwamerongen scoorden wel.
Degradatie Push-mannenZaterdag won Push de eerste ontmoeting al met 3-1. Toen waren Yentl Leemans, Maartje van der Vis en Kiki van der Kreek  trefzeker voor de Bredase club.
De mannen van Push degradeerden dit jaar uit de hoofdklasse en komen komend seizoen weer uit in de overgangsklasse.