Willem II in linkerrijtje na zege op ADO Den Haag: 'Kroon op vier jaar werk'

10 mei 2015 om 18:30 • Aangepast 21 november 2020 om 18:30
nl
Willem II lijkt het seizoen af te gaan sluiten in het linkerrijtje. De Tilburgse promovendus nam rondom het laatste thuisduel afscheid van Tim Cornelisse en clubarts Jan Vioen en boekte tegen ADO Den Haag de twaalfde zege van het seizoen (1-0). De Tilburgers staan met nog één duel te spelen achtste op de ranglijst.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij ADO stond Robert Zwinkels op doel. Hij verving eerste keus Martin Hansen, die eerder deze week harde kritiek uitte op de clubleiding. Hoewel hij vervolgens zijn excuses aanbood, moest hij van trainer Henk Fraser op de bank zitten.

Wachten op privacy instellingen...

Willem II gevaarlijkere ploeg Voor rust viel er weinig te beleven, al was Willem II wel de gevaarlijkere ploeg. Zo was Stijn Wuytens twee keer met een schot in de buurt van een treffer. Bij ADO kwam het meeste gevaar vlak voor rust nog van verdediger Vito Wormgoor, die een vrije trap in de muur schoot en vlak daarna uit een hoekschop over kopte.
Na een uur mochten de gasten uit Tilburg eindelijk juichen. De ADO-defensie ging in de fout, waarna Robert Braber op het doel af mocht. De aanvallende middenvelder bediende de volledig vrij staande Samuel Armenteros, die geen moeite had om Zwinkels te passeren: 1-0. De Zweed maakte zo zijn tiende doelpunt van het seizoen.

Wachten op privacy instellingen...

Afscheid Tim CornelisseDe wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van clubarts Jan 'Doc' Vioen en verdediger Tim Cornelisse. De rechtsback houdt het na meer dan 500 duels in het betaald voetbal voor gezien en kreeg in de laatste minuten nog wat speeltijd. Met een bebloede wenkbrauw, Cornelisse had de eveneens vertrekkende clubarts nog even nodig in blessuretijd, liep hij na een ereronde met zijn kinderen de catacomben in.
"Die wenkbrauw kan er ook nog wel bij. In stijl afscheid genomen", knipoogde Tim Cornelisse. 'Eigenlijk wilde ik vorig jaar al stoppen, maar op deze manier in de eredivisie is het veel mooier. Ik ben tevreden."
Jurgen Streppel: 'Kroon op vier jaar werk'"Er was ook nog een wedstrijd", zei trainer Jurgen Streppel na afloop. "Als je op deze manier afscheid kan nemen van mensen die echt heel veel voor de club betekend hebben, is dat prachtig. En na de overwinning staan we gedeeld achtste. Al met al is het denk ik een kroon op vier jaar werk."
Debuut Frenkie de Jong"En dan hebben we de nieuwe generatie ook nog aan het werk kunnen zien", vervolgt Streppel, die het 17-jarige talent Frenkie de Jong zijn eerste speelminuten in het shirt van Willem II gunde. "Ik heb wat mooie acties van hem gezien. We gaan nog veel plezier aan hem beleven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.