Video

Oranje Zwart naar hockeyfinale na 4-1 winst op Amsterdam: Bob de Voogd scoort twee keer

10 mei 2015 om 19:08 • Aangepast 21 november 2020 om 18:30
nl
Titelverdediger Oranje Zwart heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de finale om de landstitel. De hockeyers uit Eindhoven wonnen het derde, beslissende duel in eigen huis met 4-1 van Amsterdam.
Profielfoto van
Geschreven door

De eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs in Amsterdam, had Oranje Zwart vorige week zondag met 2-1 gewonnen. Zaterdagmiddag verloren de hockeyers uit Eindhoven na verlenging in eigen huis met 4-3 van Amsterdam waardoor een beslissingsduel nodig was.
Bob de Voogd scoort twee keerMirco Pruyser opende de score voor Amsterdam. Bob de Voogd wist voor rust de 1-1 te maken. Na rust ging De Voogd door waar hij gebleven was en scoorde hij nog een keer. De Voogd: "In de play-offs vallen de ballen altijd raar binnen, gebeuren er rare dingen. Ik ben alleen maar blij dat ik die eerste twee goals kan maken. We spelen het knap uit daarna."

Wachten op privacy instellingen...

Mink van der Weerden wist er via een strafcorner 3-1 van te maken. Daarna kon Oranje Zwart rustig naar het einde toewerken. Uiteindelijk maakte Rashid Mehmood er nog 4-1 van.

Wachten op privacy instellingen...

Donderdag KampongOranje Zwart zal het in de finale op het kampioenschap opnemen tegen Kampong. Die won zondag het beslissende duel met Bloemendaal met 3-1. Aanstaande donderdag wordt de eerste wedstrijd in de best-of-three serie gespeeld.

Wachten op privacy instellingen...

De hockeyers van Oranje Zwart begonnen zondagmiddag zoals ze een dag eerder geëindigd waren: niet scherp. na een paar minuten keken de Eindhovenaren dan ook tegen een achterstand aan. Maar vervolgens zette OZ het dus méér dan recht. OZ-captain Robert van der Horst: "We hebben echt geknokt. Met zware poten hebben we goed hockey laten zien, een verdiende overwinning!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.