100.000 euro ingezameld voor doodzieke Noor (3) uit Made

10 mei 2015 om 21:30
nl
Er is ruim 100.000 euro ingezameld voor de ernstig zieke Noor (3) uit Made. Dat heeft Stichting Dappere Noor zondagavond bekend gemaakt op een muziekavond. Artiesten als LA the Voices en Django Wagner traden er belangeloos op.
Geschreven door

Noor heeft neuroblastoom, een kwaadaardige tumor die ontstaat uit een bepaald type zenuwweefsel. Het is een zeer zeldzame ziekte. In Amerika kan het meisje in aanmerking komen voor immunotherapie, een behandelmethode die twintig procent hogere kans op genezing geeft.
Niet alleen naar Amerika“De verzekering vergoedt de behandeling wel voor het grootste deel, maar dan zou Noor alleen naar Amerika moeten. Het geld is dan ook vooral bedoeld zodat de ouders en haar zusjes meekunnen naar Amerika”, vertelt John de Heijde van de stichting.
Familie en vrienden van de ouders organiseren al drie maanden allerlei acties om het geld bij elkaar te krijgen. Zo doneerde de lokale ijscoboer een dagomzet, werden er flessen opgehaald en geurkaarsen verkocht.
Hele dorp doet meeHet hele dorp heeft zich achter Noor geschaard. “Dat komt omdat de ouders veel vrienden en kennissen in het dorp hebben. Ze zijn lid van veel verenigingen”, weet De Heijde. “En het gaat natuurlijk om een klein driejarig meisje met kanker, dat hoor je niet vaak.”  
Op dit moment gaat het niet zo goed met het meisje. Ze heeft zware chemotherapie gehad en er wordt geprobeerd genoeg stamcellen bij elkaar te krijgen. “Maar dat gaat moeizaam”, vertelt De Heijde. De ouders waren zondagavond om die reden ook niet bij de muziekavond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.