Moreno Hofland sprint naar tweede plek in Giro d'Italia: 'Ik kwam aan het einde net tekort'

10 mei 2015 om 19:19
nl
Moreno Hofland uit Roosendaal heeft zondag net naast ritwinst in de Ronde van Italië gegrepen. De wielrenner van LottoNL-Jumbo moest in de massasprint van de 177 kilometer lange rit naar Genua alleen de Italiaan Elia Viviani (Sky) voor zich dulden. De Duitser André Greipel werd derde.
Geschreven door

De Australiër Michael Matthews is de nieuwe leider in de Giro. Hij neemt de roze trui over van zijn ploeggenoot Simon Gerrans. Beide renners wonnen zaterdag met hun ploeg Orica-GreenEdge de ploegentijdrit. Zij hebben in het klassement dezelfde tijd, maar omdat Matthews in de tweede rit als zevende eindigde, komt hij hoger in het klassement te staan.
Lindeman verovert bergtrui Bert-Jan Lindeman maakte met vier andere renners deel uit van de vlucht van de dag. De renner van LottoNL-Jumbo kwam onderweg als eerste boven op de enige beklimming en mag daardoor maandag in de bergtrui starten. De Drent werd op zo'n vijftien kilometer van de meet achterhaald door het peloton.
De rit werd in de slotfase nog ontsierd door enkele valpartijen, waarbij onder andere de Belg Pieter Serry gewond raakte. De knecht van podium-kandidaat Rigoberto Uran moest de ronde verlaten. Outsider Domenico Pozzovivo kwam eveneens ten val en verloor meer dan een minuut.
Hofland in de laatste meters gepasseerdOok de sprint liep niet helemaal vlekkeloos. De Italiaan Sacha Modolo schoot uit zijn pedaal, waarna Greipel vrij vroeg aanging. Hofland kwam uit zijn wiel en leek op de zege af te gaan, maar werd in de laatste meters door Viviani gepasseerd.  "Toen ik Greipel inhaalde, dacht ik dat het goed zat", zei Hofland op de website van zijn ploeg. "Toen ik naar rechts keek, zag ik een wiel aankomen. Toen probeerde ik nog te versnellen. Ik zag dat we bijna bij de finish waren, maar ik kon gewoon niet meer. Ik kwam aan het einde net tekort."
Toch was er reden tot vreugde in het geel-zwarte kamp. Bert-Jan Lindeman verzekerde zich van de bergtrui, door als eerste van een groepje ontsnapten bovenaan de enige klim van de dag te komen. "Ik heb me gefocust op de bergsprint. Als we dan eenmaal in de laatste tweehonderd meter van zo'n klimmetje zitten, ben ik meestal snel genoeg om de punten te pakken", aldus Lindeman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.