Crash kost Jeffrey Herlings de overwinning in Spanje, Glenn Coldenhoff 19de in MXGP - Omroep Brabant

Crash kost Jeffrey Herlings de overwinning in Spanje, Glenn Coldenhoff 19de in MXGP

10 mei 2015 om 20:25
nl
Jeffrey Herlings heeft zondag een zeldzame nederlaag moeten incasseren in het WK van de MX2. De 20-jarige motorcrosser uit Elsendorp eindigde in de Grote Prijs van Spanje als tweede achter Valentin Guillod uit Zwitserland. Glenn Coldenhoff uit Heesch werd negentiende in de MXGP.
Geschreven door

Herlings won wel de eerste manche, maar kwam door een crash na een mislukte sprong niet verder dan de zevende plek in de tweede race. De tweevoudig wereldkampioen eindigde in het dagklassement op 39 punten, één minder dan Guillod.
Herlings fier aan kopDe 22-jarige Zwitser eindigde op zijn Yamaha eerst als zesde en profiteerde vervolgens in de tweede manche van de valpartij van Herlings, die zich vanuit de achterhoede nog wel naar de zevende plek knokte. Met de winst greep Guillod ook de dagzege.
In het WK-klassement staat Herlings na zes GP's fier aan kop met 261 punten, gevolgd door Dylan Ferrandis uit Frankrijk met 205.
Coldenhoff pakt acht punten in MXGPIn de zwaarste klasse, de MXGP, ging de winst naar Antonio Cairoli uit Italië. De wereldkampioen van de laatste zes jaar won de tweede manche, nadat hij in de eerste als derde over de finish was gekomen. De Duitser Maximilian Nagl scoorde ook een eerste en derde plek, maar moest de dagzege aan Cairoli laten.
Glenn Coldenhoff uit Heesch werd negentiende en pakte acht punten. In het WK gaat Nagl aan kop met 259 punten, twaalf meer dan de Belg Clément Desalle. Cairoli staat derde met 229. Coldenhoff is de nummer elf van de WK-stand met 94 punten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.