Memphis Depay zit in de harten van de PSV-fans: 'En dat is wederzijds'

10 mei 2015 om 20:28 • Aangepast 21 november 2020 om 18:30
nl
Op kenmerkende wijze nam Memphis Depay zondag afscheid van het PSV-publiek. De 21-jarige aanvaller luisterde zijn laatste thuiswedstrijd in Eindhoven op met een prachtige vrije trap, die buiten bereik van doelman Bram Castro van Heracles Almelo in de hoek zeilde.
Profielfoto van
Geschreven door

Na afloop van de wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-0) was Depay nog steeds een beetje onder de indruk van het grootse afscheid dat de PSV-supporters hem met spandoeken en gezang bezorgd hadden. "Het was de laatste thuiswedstrijd in dat mooie stadion. Een heerlijk grasveld, heerlijke dag, heerlijke supporters én een heerlijke goal. Dit voelde wel goed als de laatste keer."
Extra gemotiveerdDepay besefte ook vooraf dat het zijn laatste wedstrijd voor eigen publiek was."Ik was extra gemotiveerd. Ik kwam hier als een kleine jongen en in de jaren heb ik stappen gezet. Alle jeugdelftallen doorlopen. Ups en downs. Bij het eerste gekomen en daar mijn kans afgewacht. En dan zo afscheid nemen is geweldig. Ik zal deze middag nooit meer vergeten."
Depay kijkt uit naar zijn avontuur in Engeland, maar zal PSV ook gaan missen. "Ik ga de club en de mensen missen. Maar ook de PSV-supporters die hebben laten zien dat ik in hun hart zit. Dat is wederzijds."
'Wereldclub Manchester United met wereldtrainer Louis van Gaal'Dat Memphis Depay PSV ging verlaten is geen verrassing. Tal van grote clubs zaten achter hem aan, maar de aanvaller koos met volle overtuiging voor Manchester United. "Ik ga naar een wereldclub, met een wereldtrainer (Louis van Gaal, red.). Ik zie mezelf daar wel spelen en presteren. Het was mijn droom om naar zo'n grote club te gaan. Het stadion, de supporters, de Engelse competitie, maar ook de trainer is een belangrijke reden geweest om voor Manchester United te kiezen."

Wachten op privacy instellingen...

ADO Den Haag-PSVNog één wedstrijd, volgende week bij ADO Den Haag, en dan verlaat Depay de eredivisie voor het Engels avontuur bij Manchester United. Eerst wil Depay nog topscorer worden. Daarna komt de nieuwe droom, een nieuwe uitdaging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.