Geen vrees voor play-offs in Breda: 'NAC kan niet in de Jupiler League spelen'

10 mei 2015 om 22:23
nl
Na het 3-2 verlies zondag tegen AZ in Alkmaar is duidelijk dat NAC Breda is veroordeeld tot het spelen van de play-offs om degradatie. De Bredase club kan naaste concurrent Excelsior niet meer inhalen. Na afloop was er bij NAC sprake van teleurstelling, maar niet van wanhoop. "Als we spelen zoals we vandaag hebben gespeeld, zijn er maar weinig clubs uit de eerste divisie die dat zomaar even tegenhouden", zegt trainer Robert Maaskant.
Geschreven door

Nog steeds spreekt NAC-trainer Maaskant vol overtuiging en bravoure. Zijn club, zo zegt hij, blijft behouden voor de eredivisie. De nacompetitie is een scenario waar hij altijd al rekening mee heeft gehouden, al riep hij de laatste tijd in de media nogal hard dat NAC zich rechtstreeks veilig zou spelen.
Bijna altijd gelijk"Ik heb ook niet altijd gelijk", zo zegt de Bredase coach. "Wel bijna altijd, overigens. "Toen ik zei dat we ons direct veilig konden spelen, kan je achteraf zeggen dat Maaskant onzin sprak, maar als je naar onze wedstrijden hebt gekeken dan is gewoon gebleken dat het makkelijk had gekund. En dat gebeurt niet, want dat heeft een oorzaak."
Keeper Ten RouwelaarMaaskant doelt hiermee op het feit dat NAC moeilijk tot scoren komt. Zo valt de door hem aangetrokken spits Guyon Fernandez bijvoorbeeld volledig door de mand. Er zit met de komst van de trainer Maaskant zeer zeker progressie in het team van NAC, maar de club krijgt nog altijd teveel en te makkelijk goals tegen. Een van de oorzaken is dat keeper Ten Rouwelaar niet in goede doen is. Ook tegen AZ kreeg hij twee schoten van afstand om de oren.
"Ik moet het nog terugzien", zegt Maaskant hierover. "Maar ik vind dat zeker de laatste goal er van erg ver ingaat. Verder moeten we in de nacompetitie gewoon effectiever zijn."  
De bravoure van MaaskantMaaskant is er nog steeds heilig van overtuigd dat hij NAC in de eredivisie kan houden. Zijn bravoure steekt weer de kop op. "Ik heb daar nooit aan getwijfeld. Als we spelen zoals we vandaag hebben gespeeld, dan denk ik niet dat er veel clubs uit de eerste divisie zijn die dat zomaar even tegenhouden", aldus Maaskant.
'NAC kan niet in de Jupiler League spelen'Ook NAC-middenvelder Demy de Zeeuw is van mening dat zijn ploeg de nacompetitie goed door komt. "Wij hebben meer kwaliteit dan de andere ploegen en het gaat over twee wedstrijden, dus dat kunnen wij doorstaan. Het kan als het goed afloopt heel mooi zijn. We moeten zorgen dat we erin blijven, NAC kan niet in de Jupiler League spelen."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.