Na 42 seizoenen krijgt clubarts Jan 'Doc' Vioen groots afscheid van Willem II: 'Niet normaal dit'

10 mei 2015 om 21:42 • Aangepast 21 november 2020 om 18:30
nl
Ergens in de jaren '70 was zijn eerste werkdag voor Willem II. Pas 42 jaar later gaat Jan 'Doc' Vioen door de voordeur weer naar buiten. Na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ADO Den Haag (1-0) kreeg hij een groots afscheid. "Het is voorbij gevlogen, maar de club is zo'n groot onderdeel van mijn leven geworden."
Profielfoto van
Geschreven door

De huisarts uit Berkel Enschot heeft zich altijd vrijwillig ingezet voor Willem II. In 1974 werd Vioen (75) de officiële clubarts in Tilburg, hij is ook nog een tijdje voorzitter geweest.
"Voor mij was het geen werk. Ik ben altijd met plezier naar deze fantastische club gegaan. Humor stond voorop. Soms lijmden ze mijn tasje vast aan de grond. Scheurde hij voor de helft af. Ik heb 26 trainers meegemaakt. Bij allemaal speelde menselijkheid een grote rol."[Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/597409928106668032]    
Laatste keer in actieVioen mocht tijdens zijn afscheid nog een laatste maal de dug-out uit komen. Mitchell Dijks stortte tien minuten voor tijd 'geblesseerd' neer in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0), waarna de clubarts onder luid gejuich met een Willem II-sjaal om zijn nek en zijn tasje in zijn hand het veld in rende. Toen Dijks binnen een paar tellen weer overeind kwam, kon hij aan zijn ereronde beginnen.
Dat gebeurde na het laatste fluitsignaal nog eens. De selectie trok Vioen op een troon op wielen het stadion rond. Zichtbaar geëmotioneerd nam de arts afscheid van het publiek. "Niet normaal dit. Ik ben een emotioneel mens, maar dit overtreft alles. Zo mooi, zo fijn. Wat een fantastische club. Klasse."[Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/597416467223547904]    
Tilburg TrofeeJan Vioen ontving van de gemeente Tilburg ook nog de Tilburg Trofee. Sinds 1996 is hij al erelid van Willem II.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.