Video

Grote brand bij VDL Bus & Coach in Valkenswaard

11 mei 2015 om 03:29 • Aangepast 21 november 2020 om 18:29
nl
Bij VDL Bus & Coach aan De Vest in Valkenswaard is zondagnacht brand uitgebroken. De brandweer laat een grote loods uitbranden, het nablussen kan nog uren duren.
Profielfoto van
Geschreven door

De brand brak rond tien voor half een 's nachts uit. Al snel sloegen de vlammen uit een loods van ongeveer 25 bij 40 meter groot, die op het terrein van VDL stond.
Loods verlorenDe brandweer rukte uit met drie tankauto's, twee hoogwerkers en een extra watervoorraad. Rond halfdrie was de brand grotendeels onder controle. Om halfvier gaf de brandweer het sein brand meester.
Van de loods is niets meer over. Ook een schuur naast de loods raakte beschadigd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur verder om zich heen greep.
Harde knallenIn de loods lagen onderdelen voor bussen opgeslagen. Of er ook mensen in de loods waren voor de brand, is nog onduidelijk. "Voor zover we nu weten, is er niemand gewond geraakt", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.
In de omgeving van de loods werden knallen gehoord. "Alsof er vaten ontploffen", typeert een buurtbewoner het geluid. De knallen kwamen waarschijnlijk van brandend aluminium. "Dat knalt als je er water overheen gooit", zegt de veiligheidsregio.
Burgemeester kwam kijkenOver oorzaak van de brand is nog niets bekend. Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard is 's nachts naar de loods gegaan om zich te laten informeren over de brand. "Het is natuurlijk erg voor dit bedrijf, maar het lijkt er gelukkig op dat de brandweer het onder controle heeft."

Wachten op privacy instellingen...

'Je bedrijf staat in de fik!'VDL produceert touringcars, VIP-bussen en streekbussen. Directeur Frank van Geel werd middenin de nacht gebeld door een collega: "'Slecht nieuws Frank, je bedrijf staat in de fik', toen ben ik natuurlijk snel hier naartoe gegaan."
"We zullen morgen moeten kijken wat de schade precies is, en wat we dringend nodig hebben voor de productie. Ik denk dat het wel meevalt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.