Ben even weg! Pieter Langenberg reist van Roosendaal naar Rosedale in Australië zónder te vliegen

11 mei 2015 om 10:06
nl
Pieter Langenberg uit Roosendaal is de komende vijf maanden onder de pannen. Of beter gezegd in de open lucht. Langenberg gaat een reis maken van Roosendaal naar Rosedale in Australië, een tocht van maar liefst 30.000 kilometer. Normaal is dat een dag vliegen, maar de Roosendaler doet het anders.
Geschreven door

“Ik ben al jaren verzot op reizen. En ik heb ook al jaren het plan om dé ultieme reis te maken: per trein, bus en boot van Roosendaal naar Australië”, vertelt de Roosendaler.
Zijn tocht voert door vijftien landen, onder meer Rusland, Mongolië, China, Thailand en Indonesië. “Het zal niet altijd even makkelijk gaan, maar het zal zeker de moeite waard zijn.”
Beetje thuisIn de loop van november hoopt Langenberg in Rosedale, in de omgeving van Melbourne aan te komen. Langenberg: “De laatste nacht van mijn reis slaap ik in het Rosedale Hotel, dan ben ik toch een beetje thuis!”
De Roosendaler speelt ook nog een beetje vals. “De laatste 500 kilometer van Oost-Timor naar Australië is zee. De pech is dat daar geen boten varen. Dus wordt het waarschijnlijk toch het vliegtuig ... of zwemmen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.