Computerstoring bij examen Nederlands op Dongemond College in Raamsdonksveer, leerlingen naar huis - Omroep Brabant
Video

Computerstoring bij examen Nederlands op Dongemond College in Raamsdonksveer, leerlingen naar huis

11 mei 2015 om 16:41
nl
Het examen Nederlands ging maandagochtend voor een groep van 54 vmbo-leerlingen van het Dongemond College in Raamsdonksveer niet door. Door computerproblemen startte het digitale examen niet op. "Na een uur hebben we de leerlingen naar huis gestuurd", vertelt bestuursvoorzitter Geert Steenbakkers van het Dongemond College.
Geschreven door

Het vreemde is dat hetzelfde examen op een andere locatie van de school, in Made, wel gewoon werkte.
In Raamsdonksveer verscheen de eerste vraag maar niet in beeld. "We hebben contact opgenomen met Cito en de inspectie. De leerlingen krijgen morgen een brief thuis waarin staat wanneer ze het examen alsnog kunnen maken."
Leerlingen hielden zich rustigVolgens Steenbakkers gebeurt dat in ieder geval nog in de examenperiode. "Op een dag dat er geen andere examens gepland staan." Van de digitale examens bestaan meerdere versies. De leerlingen krijgen dus een andere versie van het eerste examen. Het gaat om leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg.
De spanning bij de groep liep niet heel hoog op door de problemen. "De sfeer in het lokaal was ontspannen. We hebben de leerlingen zo lang mogelijk in het lokaal gehouden." Uiteindelijk liep de spanningsboog bij de leerlingen zo ver terug dat besloten is om ze naar huis te sturen. "Anders zou het ten koste kunnen gaan van de kwaliteit van het examen", aldus Steenbakkers.
Volgende examensHet was even afwachten of het eerstvolgende digitale examen om halftwaalf wel goed zou verlopen. Gelukkig werkte het bij dat examen allemaal naar behoren.
Het probleem is waarschijnlijk ontstaan bij de computerapparatuur van de school, aldus Steenbakkers. Mogelijk is er de afgelopen dagen een kortsluiting geweest in een schakeling waardoor het examen bij de afdeling in Raamsdonksveer niet werkte. Eind vorige week werkten de examens tijdens diverse testen nog goed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.