Video

Chefkok Joppe Sprinkhuizen van P'rooflokaal in Veghel wil uit alle gerechten het maximale halen

11 mei 2015 om 18:06
nl
In de voetballerij zouden we het hebben over een opvallende overstap. In de culinaire wereld geldt dat ook voor de benoeming van Joppe Sprinkhuizen tot chefkok van P'rooflokaal in Veghel, begin dit jaar. De kok uit Deurne deed al ervaring op als souschef bij het tweesterrenrestaurant de Treeswijkhoeve in Waalre. En hij werkte ook al in de keuken van het Amstel Hotel en restaurant Savelberg, beiden gewaardeerd met een Michelinster. En nu staat hij een klein half jaar zelf aan het roer in Veghel.
Geschreven door

Joppe nam veel culinaire ervaring en kennis mee naar P’rooflokaal. Zijn kookstijl is gevarieerd en internationaal georiënteerd. Hij gebruikt ingrediënten uit alle hoeken van de wereld. "Ik probeer alle ingrediënten te verwerken. Ik heb er een hekel aan om iets weg te gooien. Dat doet me zeer."
Begonnen met bijbaantje bij hotel NobisDe passie voor koken kreeg Joppe toen hij een bijbaantje had bij hotel Nobis in Asten. "Ik vond dat zo fantastisch. Toen al wist ik dat ik dat ook wilde gaan doen. Hier wil ik het hoogste halen dat er te halen valt", aldus Sprinkhuizen. Joppe volgde de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, de hoogste culinaire opleiding in Nederland.
Joppe Sprinkhuizen wil zijn gasten graag verwonderen en verrassen met mooie gerechten. Over zijn eigen lievelingsgerecht hoeft hij niet lang na te denken. "Boerenkool met verse worst", aldus de sterrenchef.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.