Drone legt cultuurhistorisch erfgoed AaBe in Tilburg vast, mooie luchtbeelden van textielfabriek

11 mei 2015 om 19:03
nl
Aangetast door de tand des tijds: De AaBe Fabriek in Tilburg. De oude textielfabriek aan de Fatimastraat wordt momenteel omgebouwd tot een modern winkelcentrum. Wout van de Wouw vloog met zijn drone over het complex heen en legde het cultuurhistorisch erfgoed in schitterende beelden vast.
Geschreven door

In zo'n 4,5 minuut wordt de kijker meegenomen naar de fabriekshallen waar het zonlicht via tientallen gebroken ruiten de betonnen vloer raakt. Vanuit de lucht is prachtig te zien hoe fier de metershoge schoorsteen ogenschijnlijk tot aan de hemel reikt.
Een open dak geeft een doorkijkje in de hallen waar de wollenstoffen en wollendekens jarenlang werden gemaakt.[YouTube:Body:https://youtu.be/idj-Qo4mbHI]
Adolf van den BerghDe hele twintigste eeuw was de wollenstoffenfabriek van Adolf van den Bergh een bekende naam in Tilburg. Aan het eind van de eeuw werd het minder.
Het textiel verdween naar landen waar goedkoper kon worden geproduceerd. In 1996 ging deze fabriek dicht. AaBe vertrok naar De Posthoornstraat totdat in 2008 het doek definitief viel.
Vorig jaar werd het eerste gedeelte van het winkelcentrum geopend. Volgend jaar moet de restauratie van fase twee klaar zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.