Uden betaalt niet mee aan spoeltoilet bejaard echtpaar: ANBO komt met potje

11 mei 2015 om 19:48
nl
Het spoeltoilet voor het hoogbejaarde echtpaar Tesser uit Uden komt er. Ouderenorganisatie ANBO opent voor dit en vergelijkbare gevallen in ons land een Hulpfonds woningaanpassingen. Volgens een woordvoerder van de ANBO is er al 'behoorlijk gedoneerd.'
Geschreven door

De kinderen van de 92-jarige Jaap en de zeven jaar oudere Ria Tesser hebben de verbouwing van het huis van hun ouders in Uden betaald. Ze kwamen 800 euro tekort voor een spoeltoilet. De gemeente Uden wil dit vooralsnog niet overmaken en de ANBO vindt dit onverteerbaar.
“Deze mensen hebben hun spaargeld uitgegeven om hun huis aan te passen en hun zoon in te laten wonen als mantelzorger. Ze konden nét zelf geen spoeltoilet meer bekostigen”, aldus een woordvoerder van de ANBO.
'Het moet en kan anders'“Het is onbegrijpelijk dat de gemeente die kleine investering niet wil doen. Daarom roept ANBO het Hulpfonds woningaanpassingen in het leven om mensen in vergelijkbare omstandigheden zelf te helpen. Wij willen de gemeenten laten zien dat het anders moet en anders kán. En dat kleine bedragen een groot verschil maken. Er zijn gemeenten in ons land die het goed doen, maar helaas voert een aanzienlijk deel de Wmo niet behoorlijk uit”, vertelt de zegsman.
Speciaal rekeningnummerVoor het ANBO Hulpfonds heeft de belangenorganisatie een speciaal rekeningnummer geopend. Hier kunnen mensen geld storten. De ouderenorganisatie laat weten dat er los van gulle gevers ook veel gulle bedrijven haar benaderen. De ANBO zelf maakt 5 euro over voor elk nieuw lid dat binnenkomt. Op de site van de ANBO staan welke voorwaarden er zijn om in aanmerking te kunnen komen voor geld uit dat potje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.