Help! Niet de hond of de kat, maar de drone is zoek, raakte in Meeuwen op drift

11 mei 2015 om 21:45
nl
Weggelopen is de drone niet, wel zelfstandig weggevlogen. Johan Groeneveld uit Kaatsheuvel is zijn drone afgelopen zaterdag kwijtgeraakt. Wat technisch niet kon, gebeurde toch. Het contact met de drone ging verloren en zijn peperdure 'vliegtuig' ging er zelfstandig vandoor.
Geschreven door

Rond de markante Witte Molen in Meeuwen raakte de drone op drift. "Al iets eerder was ik het radiografisch contact verloren. Maar op de laatste beelden die we via de camera binnenkregen, konden we de Witte Molen nog zien." Daarna stond het beeld op stil en was de drone (voorgoed) zoek.
'Zoekraken is vrij uniek'Drone-eigenaar Johan Groeneveld, die op Hemelvaartsdag opnieuw gaat zoeken in de weilanden rond de Witte Molen, noemt de verdwijning toch wel uniek. "Als het contact verloren gaat, dan landt het toestel dat ik heb automatisch. Daarnaast vliegt het ding met behulp van gps-coördinaten van Amerikaanse en Russische satellieten."
Eerdere zoektochten in de weilanden en de polderweggetjes rond de molen hebben nog niets opgeleverd. Dat bijvoorbeeld een passerende fietser de eenzame uit zichzelf gelande drone meegenomen zou kunnen hebben, gaat er bij Groeneveld niet in. "Nee, daar hebben ze niets aan", is zijn commentaar. Wellicht dat heel wat mannen en jongens daar anders over denken.
Vermiste drone met drone gezochtDat drones zoekraken komt relatief weinig voor. Op een speciale website die 'wegvliegers' registreert, staan (voor dit jaar) slechts veertien zoekgeraakte drones vermeld. Tot slot weet Groeneveld nog te vertellen dat voor de zoektocht naar de vermiste drone, op Hemelvaartsdag, drones worden ingezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.