TSN ontslaat 76 huishoudelijke hulpen in Bergen op Zoom en Steenbergen

12 mei 2015 om 13:48
Zorginstellingen behalen te veel winst blijkt uit onderzoek (Archieffoto).
Zorginstellingen behalen te veel winst blijkt uit onderzoek (Archieffoto).
TSN Thuiszorg heeft 76 medewerkers met een vast contract in de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen ontslag aangezegd. Het gaat om huishoudelijke hulpen. Daarnaast worden de contracten van tijdelijke medewerkers niet verlengd.

Landelijk worden er bij TSN Thuiszorg ongeveer 650 medewerkers in vaste dienst ontslagen, verdeeld over een twintig gemeenten. Deze ontslaggolf werd op 22 april aangekondigd, toen TSN in Den Haag de noodbel luidde.
Te weinig werkDe meeste gemeenten hebben ervoor gekozen om de financiering van het grootste deel van de thuishulp te stoppen waardoor er onvoldoende werkzaamheden zijn voor de TSN-medewerkers. TSN is de grootste aanbieder van thuiszorg in Nederland en heeft het hoofdkantoor in Almelo.
Algemeen directeur Zion Jongstra van TSN Thuiszorg betreurt de situatie: “Helaas kunnen we niet anders. De gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen bieden nog wel thuiszorg aan, maar door de gewijzigde financieringsvorm is er niet voldoende werk voor onze collega’s."
Betaalbare zorg"Gemeenten elders in het land waar ontslagen vallen, gaan veel verder dan de bezuinigingen die worden opgelegd vanuit Den Haag. Zij stoppen met het afnemen van het grootste deel van onze dienstverlening. De gevolgen voor onze cliënten en medewerkers zijn enorm. Dit terwijl onze medewerkers juist helpen om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Dat is wat cliënten graag willen en het helpt om de zorg betaalbaar te houden”, aldus Jongstra.

Wachten op privacy instellingen...