'Brabant vernieuwt': coalitie wil provincie op een nieuwe manier besturen - Omroep Brabant

'Brabant vernieuwt': coalitie wil provincie op een nieuwe manier besturen

12 mei 2015 om 16:31 • Aangepast 21 november 2020 om 18:27
nl
De nieuwe coalitie die Brabant de komende vier jaar gaat besturen, wil dat op een nieuwe manier doen. Dat staat in het bestuursakkoord dat VVD, SP, D66 en PvdA dinsdag in het provinciehuis in Den Bosch hebben gepresenteerd. 
Profielfoto van
Geschreven door

Die nieuwe aanpak bestaat volgens de coalitiepartners uit 'lef tonen', 'experimenteren' en 'samen dingen uitproberen'. De partijen zien Brabant als 'een groot levend laboratorium', waar steeds nieuwe dingen verzonnen worden.
Zoals verwacht komt er geen nieuwe autoweg door het Dommeldal bij Eindhoven. Bestaande wegen zoals de A58, en de A67 moeten opgekrikt worden. Dat geldt ook voor de N279 van Veghel naar Helmond.
SpoorlijnVerder wil de provincie opnieuw kijken of het mogelijk is om een spoorlijn van Breda naar Utrecht te realiseren. Ook zou er een extra spoor aangelegd moeten worden tussen Breda en Tilburg.[Tweet:body:https://twitter.com/H_Vreugdenhil/status/598107730461720577]
Net als het vorige college mikt deze coalitie op het energieneutraal maken van alle Brabantse woningen in 2050. In 2017 zouden de eerste duizend huizen het zonder toegevoegde energie moeten kunnen stellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.