Diagnose Kanker volgt vier Brabantse kankerpatiënten: ‘Het is een prachtig document geworden'

EINDHOVEN - Zaterdagavond wordt op Omroep Brabant de eerste aflevering van een nieuwe serie uitgezonden: Diagnose Kanker. In het programma worden vier Brabanders met kanker een jaar lang gevolgd en is te zien hoe hun levens veranderen na de diagnose.
In de eerste aflevering maken we kennis met Henri van de Peppel met slokdarmkanker, Anna Liebregts (borstkanker), Toos van den Akker-de Groot met darmkanker en Henk van de Meulengraaf, die prostaatkanker heeft.

Heftige viewing
Voordat de eerste aflevering zaterdagavond wordt uitgezonden, vond eerder deze week een viewing plaats. Toen kwamen de betrokken families voor het eerst allemaal bijeen om het eindresultaat te zien. Een heftige avond, volgens Lout Donders van Omroep Brabant. “Het was een avond met veel tranen en verdriet. Maar ook blijdschap en trots bij de families.”

Veel mensen krijgen te maken met kanker: in de familie, bij vrienden of bekenden. “En juist daarom deden de deelnemers mee aan dit programma”, vertelt Donders. “Zij hebben hun verhaal kunnen vertellen en hopen hiermee andere mensen die in eenzelfde situatie komen, te kunnen helpen.”

'Als een vlieg aan de muur'
De vier kankerpatiënten werden gevolgd door Anne Peters en Liesbeth van den Dries, de makers van Diagnose Kanker. Zij waren met de cameraploeg bijna overal bij. "We volgden alles wat er gebeurde, als een vlieg aan de muur. Maar wel op gepaste afstand", aldus Peters, die dinsdag vertelde over haar programma in Onder Ons.

Ook als maker heeft zij een intensieve periode achter de rug. "Het is een heel bijzondere ervaring om zo dicht bij mensen te komen. We hebben een hele sterke band gekregen."

De eerste aflevering van Diagnose Kanker is zaterdag om 18.45 uur te zien op Omroep Brabant TV.
Bekijk hier de promo van de serie.