PSV wint ook van ADO Den Haag: negende competitiezege op rij

27 februari 2016 om 22:40 • Aangepast 21 november 2020 om 12:22
PSV heeft zaterdagavond de negende competitiezege op rij geboekt door op eigen veld ADO Den Haag te verslaan (2-0). De koploper uit de eredivisie was duidelijk een maat te groot voor de bezoekers maar slaagde er pas laat in om afstand te nemen.
Profielfoto van van Doorn Bert
van Doorn Bert

Marco van Ginkel zorgde in de 72e minuut voor de bevrijdende openingstreffer door en schot Jürgen Locadia met de hak van richting te veranderen. Tien minuten later scoorde Luuk de Jong na een perfecte vrije trap van Andrés Guardado.
ZIE OOK: PSV-trainer Phillip Cocu ziet zijn ploeg weer winnen: "Het vertrouwen in elkaar is groot'
'Iets recht te zetten tegen ADO'PSV moest zich zaterdagavond zien op te laden voor de confrontatie met de nummer elf van de eredivisie na de zinderende thuiswedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid (0-0). De ploeg had het loodzware duel op woensdagavond weliswaar zonder kleerscheuren doorstaan maar trad tegen ADO aan in een veel minder indrukwekkende ambiance. Anderzijds was er iets recht te zetten na het gelijkspel (2-2) in Den Haag in augustus door de wereldgoal ver in blessuretijd van ADO-keeper Martin Hansen.
ADO Den Haag was met bijzonder weinig aanvallende bedoelingen naar Eindhoven gekomen en probeerde het tempo zo veel mogelijk uit de wedstrijd te halen. PSV stuitte op weg naar het doel van de tegenstander op een dikke muur. De thuisploeg ging met de vertrouwde speelwijze op zoek naar een treffer en rekende erop dat ook voor de 52e competitiewedstrijd op rij gescoord zou worden.

Kansen voor PSVDe grootste kans voor rust was voor Héctor Moreno, die na een hoekschop van Davy Pröpper snoeihard tegen de lat knalde. Op slag van rust was Pröpper zelf dicht bij de openingstreffer maar zijn schot werd geblokt door Hansen. ADO gokte op de counter en kwam een paar keer gevaarlijk in de buurt, maar schoten van afstand vlogen ver over of naast. Keeper Jeroen Zoet, die deze week werd gekozen tot speler van de week in de Champions League, hoefde de hele wedstrijd amper in actie te komen.

In de tweede helft ging PSV nog feller op zoek naar de openingstreffer. Spits Luuk de Jong was zeker drie keer erg dichtbij. Het bevrijdende doelpunt viel twintig minuten voor tijd toen Marco van Ginkel een uithaal van de ijzersterk spelende Locadia op fabelachtige wijze met zijn hak van richting veranderde.

De Jong wist even later alsnog het net te vinden nadat Andrés Guardado hem met een perfecte vrije trap vrij voor Hansen bracht.

Goede reeksPSV boekte tegen ADO Den Haag de negende competitiezege op rij en voor het negentiende achtereenvolgende eredivisieduel werd er niet verloren. Bovendien hield de ploeg van trainer Phillip Cocu vier competitieduels op rij het eigen doel schoon.
Titelconcurrent Ajax moet zondag proberen om in het spoor van de regerend kampioen te blijven door drie punten te pakken als AZ op bezoek komt.