‘Er klonk paniek in de stemmen’: Helmondse hulpverleenster in actie na nieuwe aardbeving Nepal

12 mei 2015 om 19:25
nl
Ze was opgelucht toen ze dinsdag na uren proberen haar 'Nepalese dochter' uiteindelijk toch aan de telefoon had. Anoeska de Brouwer uit Helmond raakt niet uitgepraat. Dinsdag werd Nepal opnieuw getroffen door een aardbeving.
Geschreven door

Anoeska heeft een eigen stichting die zich al jaren inzet voor het land. “Ik had dinsdagochtend contact met in Nepal. Je hoorde de paniek in de stemmen”, zo zegt de Helmondse. Ze was erg opgelucht toen vele uren later haar 'dochter' aan de lijn was en ze hoorde dat het hele gezin veilig was.
Kind in armen gedruktSamen met haar man Wim heeft ze een gezin in Nepal geadopteerd. Jaren geleden, tijdens haar eerste reis naar Nepal, kreeg ze een ernstig ziek kind in de armen gedrukt, zo zegt ze in het programma 'Onder Ons'.
Ze kon het kind niet meenemen, maar beloofde wel voor het gezin te zorgen. “Ik heb me dinsdag grote zorgen gemaakt, maar gelukkig heb ik ze aan de lijn gekregen."
Goederen en tentzeilenAnoeska de Brouwer is met haar eigen stichting Health for Nepal actief in het zwaar getroffen land. “Zo’n negentien artsen waren er voor onze zusterorganisatie actief met het verzorgen van gewonden van de eerste aardbeving toen de tweede grote beving dinsdagmorgen kwam. Het is gewoon niet te bevatten”, zo zegt Anoeska.
De Nepalezen hebben de meeste behoefte aan eten, water en tenten. Veel mensen zijn dakloos. "Via onze stichting zamelen we spullen en geld in voor onze zusterorganisatie in Nepal", zo zegt Anoeska de Brouwer. "De spullen komen dan ook echt bij de slachtoffers terecht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.