Plannen voor nieuw gerechtsgebouw Breda 'dat dichter bij de burger staat' gepresenteerd

12 mei 2015 om 20:03
nl
Het plan voor het nieuwe gerechtsgebouw van Breda is dinsdagmiddag onthuld. In 2018 moet het nieuwe gebouw klaar zijn. Niet alleen het arrondissement Zeeland-West-Brabant, maar ook het Openbaar Ministerie en de raad voor de kinderbescherming gaan het gebouw gebruiken.
Geschreven door

Het nieuwe gebouw komt aan de spoorzone in Breda te staan. Er wordt al ruim vijftien jaar gesproken over een nieuw pand. Dinsdag zette de toekomstige gebruikers en de bedrijven die het gebouw gaan bouwen en onderhouden hun handtekening onder het plan.
Het nieuwe pand moet ervoor zorgen dat de rechtbank kan moderniseren. "Het was vanochtend spannend, vooral omdat we voor het eerst nu met de drie organisaties hier staan," vertelt Marieke Koek, president rechtbank Zeeland-West-Brabant. "Het is een langdurig proces, maar dit gaat zorgen voor een nieuw gebouw dat dichter bij de burger staat en dat meer mogelijkheden geeft om digitaal te werken."
Monument van de toekomstBurgemeester Depla is trots op de plannen. "Het is een prachtig gebouw. We laten zien dat we een stad zijn met prachtige historische gebouwen, maar ook een stad waar de monumenten van de toekomst worden gebouwd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.