SPM Shoeters overklast Landstede Zwolle en staat weer op voorsprong: 3-2

13 mei 2015 om 00:17
De basketballers van SPM Shoeters Den Bosch hebben in de vijfde wedstrijd van de halve finale in de play-offs met 82-63 gewonnen van Landstede Basketbal uit Zwolle. SPM Shoeters staat daardoor nu met 3-2 voor in de play-offs van de halve finale. Donderdagavond volgt wedstrijd 6 in Zwolle en bij een nieuwe zege gaat SPM Shoeters door naar de finale om het landskampioenschap.

In eigen huis werden de bezoekers uit Zwolle vooral verslagen aan het eind van het eerste kwart én het tweede kwart. SPM Shoeters gooide de ene na de andere driepunter raak en liep in 12 minuten tijd ver weg van de tegenstander. Arvin Slagter gooide 5 driepunters, Kees Akerboom 3, Brandyn Curry 2 en Stefan Wessels 1. Daardoor werd de ruststand 48-23 en wist Landstede al dat het geklopt was.
In een flow"Ik heb zo veel driepunters in zo'n korte periode nog nooit eerder meegemaakt", zei de Bossche captain Kees Akerboom na de wedstrijd. "Bij ons lukte even alles en dat is natuurlijk prachtig." Stefan Wessels genoot met volle teugen van dit fraaie moment van SPM Shoeters. "Wij zaten helemaal in de flow en alles ging erin. Prachtig."
Opmaat naar meerMan van de wedstrijd was Arvin Slagter. Hij gooide liefst vijf driepunters raak en bracht het publiek in extase. Voor hemzelf een mooie opsteker, want vooralsnog is zijn seizoen nog niet zo goed als hij gehoopt had. "Het was een mooie teamprestatie. Landstede verdedigt vooral fel in het midden en dus zochten wij de vrije man aan de zijkanten op. Dat ging goed. Voor mij is natuurlijk een geweldige avond. Ik hoop dat het een opmaat is voor meer van dit soort avonden hier in De Maaspoort", aldus Slagter.
Aankomende donderdagmiddag kan SPM Shoeters op bezoek bij Landstede zich plaatsen voor de finale. De wedstrijd in Zwolle begint om twee uur.