Depressieve eigenaar (49) die doelbewust zijn autozaak in Reusel in brand stak, hoeft niet de cel in

13 mei 2015 om 00:48
nl
De 49-jarige man die in februari vorig jaar doelbewust zijn autozaak in Reusel in brand stak, hoeft niet de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag besloten. De rechter legde de brandstichter een voorwaardelijke gevangenisstraf op van vijftien maanden.
Geschreven door

Volgens de rechter was de 49-jarige eigenaar tijdens zijn daad verminderd toerekeningsvatbaar. Het ging destijds niet goed met hem. Uit een onderzoek bleek dat hij leed aan een milde depressieve stoornis. De rechter legde bovendien geen celstraf op omdat de man is geslaagd zijn leven weer op de rit te krijgen.
Snel geblustDe man bekende in de rechtszaal dat hij doelbewust zijn zaak in de as wilde leggen. Hij verklaarde dat hij een verfbrander op een stoel had vastgemaakt en aangezet, terwijl die op een jerrycan met een brandbare vloeistof stond gericht.
Ook bekende hij meerdere jerrycans met een brandbare vloeistof open in het pand te hebben gezet en een gaatje in de brandstoftank van een auto te hebben geboord, zodat daaruit benzine lekte. In de werkplaats stak hij een met benzine doordrenkte doek en een jerrycan benzine aan. De brandweer kon de brand snel blussen voordat deze zich kon verspreiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.